Salată de țelină cu nuci

Țelina este una dintre cele mai sănătoase legume. O poți găsi tot anul, dar este o veritabilă vedetă în sezonul rece, atunci când poate fi consumată atât crudă, cât și fiartă în diverse rețete. În țările asiatice, țelina este considerată că fiind unul dintre cele mai eficiente alimente pentru întinerirea corpului.

separator
Despre țelină se spune că îi face pe copii să crească sănătoși, așa spuneau grecii antici, iar pe adulți îi ajută să înfrunte oboseala și bolile de rinichi și de ficat. Este eficientă împotriva reumatismului și face bătrânețea ușoară.

Este bogată în vitamine (A, B, C, K, PP) și minerale (Na, K, Că, Mg, Fe, P, I, Mn, Cu), și este un detoxifiant natural și un calmant al “furtunilor hormonale” feminine. Trebuie notat că această legumă prelungește tinerețea femeii, combate infertilitatea și este un remediu care calmează problemele menopauzei. Este un remediu în depresie, nervozitate și insomnie.

Are un raport ideal de fier și magneziu și scade colesterolul. În plus, țelina este un aliment ideal în cura de slăbire. Este săracă în calorii și bogată în nutrienți, echilibrează pofta de mâncare și îți încarcă organismul cu atâtea beneficii! Îți prezentăm o rețetă deosebită care te va face să incluzi, cu plăcere, țelina în dietă.

Salată de țelină cu nuci

Combinația dintre dulceață telinei și gustul specific al nucilor face din această salată o adevărată salată regală, potrivită chiar și pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente:

O rădăcina mare de țelină, 100 grame nuci, 50 grame stafide, patru mere parfumate (ionatane sau golden), suc de lămâie, ulei, sare, o lingură cu miere.

Preparare:

Pune stafidele la înmuiat în apă caldă. Curăță și rade țelina și stropește-o imediat cu sucul de lămâie, că să nu oxideze. Taie merele felii sau bucățele și amestecă-le cu țelină rasă. Adaugă stafidele scurse bine de apă și nuca zdrobită. Da totul la frigider, într-un vas acoperit. Prepară un sos din ulei, miere, sare și o lingură de suc de lămâie. Adaugă sucul doar când servești salata, și nu mai amesteca.sursa: www.femeia.ro

alte Articole interesante