15 semne că organismul tău are nevoie de ajutor

Corpul uman este o mașinărie incredibilă. Iar  în fiecare parte a corpului se desfășoară un număr de procese de neconceput. Și dacă există un eșec, atunci ne simțim într-un mod mai neobișnuit. Cu toate acestea, mulți dintre noi lăsăm fără atenție, acest aspect. Totuși, medicii spun că este mai bine să eliminăm problema la început, decât să facem mai multe complicații mult mai târziu! Deci, să vedem ce înseamnă fiecare semnal al corpului nostru.

separator

Pielea exagerat de uscată – corpul tău nu are vitamina E, iar pentru a reface rezervele include în dieta ta nuci, pește gras și uleiuri vegetale.Păr și unghii fragile – aceste simptome indică o deficiență a vitaminei B și a calciului. Le poți găsi în boabe geminate, cereale integrale și pâine integrală.Sângerarea gingiiilor – indică o deficiență a vitaminei C. O poți găsi în așa alimete ca: fructe și legume, și ustroi. De asemenea, poți prepara o infuzie de măceș și decoct de ace de pin.

Dereglări ale somnului și nervozitatea – sunt simptome că-ți lipsesc magneziu și potasiu. Aceste microelemente le poți găsi în: sveclă roșie, prune uscate și caise uscate.

Crampe musculare noaptea – la fel indică o deficență de magneziu  și potasiu în organism.

Pielea foarte uscată la coate – acesta este un simptom clar al lipsei vitaminelor C și A. Se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovlecei, roșii, caise și caise uscate.Pofta de sărat – indică că în organism, o infecție a devenit mai acută sau procesele inflamatorii au crescut, mai ales în sistemul genito-urinar.

Pofta de dulce – s-ar putea să fii epuizată nervos și să ai nevoie de o alimentare rapidă cu energie – glucoză. În acest caz, este mai bine să utilizezi miere sau ciocolată amară, astfel încât să nu existe probleme cu tractul gastro-intestinal.

Pofta de mâncare proaspătă – acest simptom poate vorbi despre gastrită sau despre probleme cu ficatul. Alimentele proaspete vor ajuta la ameliorarea spasmelor și la ameliorarea stomacului.

Alimentele par proaspete – s-ar putea să suferi de depresie.

Simți nevoia să ronțăi ceva – organismul tău are nevoie de antioxidanți.
Ai poftă de ceva acru – organismul însuși cere aceste produse, deoarece necesită stimularea ficatului sau a vezicii biliare. Include în meniu o lămâie și afine.

Ai poftă de ceva amar – s-ar putea să ai probleme cu tractul gastro-intestinal. O curățire foarte delicată a corpului este potrivită aici.

Te trage la picant – mâncarea picantă stimulează digestia, dar trebuie consumată în cantități foarte rezonabile și nu pe stomacul gol.

Te trage la fructe de mare – cel mai probabil, vorbim despre o lipsă de iod în organism.

Sursa

alte Articole interesante