7 controale medicale care trebuie făcute anual

Întotdeauna este mai bine să previi anumite boli, decât să le tratezi mult mai târziu. Specialiștii ne îndeamnă să mergem la un consult medical o dată pe an. Iată ce controale medicale ar trebui făcute în mod obligatoriu în fiecare an.

separator

1. O vizită la cabinetul stomatologic este obligatorie o dată pe an.

Medicul stomatolog îți va spune dacă ai nevoie de un detartraj, dacă au apărut carii sau dacă sunt probleme la nivelul gingiilor. Tot medicul îți va oferi și sfaturi cu privire la igienă orală, în funcție de propriile nevoi.

2. Și medicul dermatolog trebuie vizitat o dată pe an pentru un control de rutină, mai ales dacă ai multe alunițe.

Medicul îți va spune dacă este necesar să faci analize suplimentare pentru verificarea alunitelor, ori dacă este necesar să le îndepărtezi. Înainte de vizită la cabinetul dermatologic, îndepărtează oja de pe unghiile de la mâini și de la picioare pentru ca medicul să le poată verifica.

3. Femeile trebuie să își facă un control ginecologic anual, care să includă un test Babeș-Papanicolau.

Testul identifică anomaliile celulare în timp util, descoperind astfel cancerul de col uterin în faza incipientă.

4. Bărbații, de asemenea, ar trebui să își facă un control urologic în fiecare an, pentru identificarea, dacă este cazul, a cancerului de prostată. Cancerul de prostată tratat atunci când este în faza incipientă are șanse de vindecare de până la 90%.

5. Femeile cu vârsta de până la 40 de ani trebuie să facă examenul clinic medical al sânilor și cel ecografic o dată pe an.

După vârsta de 40 de ani, examenul clinic și mamografia se fac anual.

6. Consultația medicului oftalmolog: după vârsta de 40 de ani, riscul de apariție a glaucomului crește, așa că oftalmologul recomandă un consult complet o dată pe an și tonometrie (măsurarea presiunii intraoculare). După vârsta de 60 de ani, consultul ar trebui efectuat de două ori pe an.

 

sursa

alte Articole interesante