8 băuturi de dimineață care ajută organismul să elimine toxinele

Corpul este invadat zilnic de compuși chimici sintetici, pesticide, insecticide, chimicale din produsele de îngrijire personală, produsele de uz casnic și, desigur, din alimentele procesate pline de aditivi. Dacă nu ai grijă de corpul tău ca să îl alimentezi corespunzător, să faci mișcare, să îi asiguri funcționarea înlăturând la maxim toxinele, în mod regulat, acesta va începe să sufere din cauza inflamației și a bolilor cronice.

separator

Anumite alimente și remedii îmbunătățesc funcția de detoxifiere a organismului, funcția ficatului, a rinichilor și a plămânilor.

Iată 8 băuturi pe care le poți consuma dimineața pentru a elimina toxinele acumulate în corp. Sistemul imunitar va funcționa mai bine, tenul va fi mai curat și te vei simți mai plin de energie.

1. Ceaiul de păpădie

Păpădia este o plantă medicinală care poate ușura metabolizarea grăsimii și a colesterolului și poate chiar stoca aminoacizii, esențiali pentru detoxifiere. Păpădia stimulează și producția de urină, care ajută, de asemenea, la înlăturarea toxinelor. Ca laxativ, păpădia ajută la curățarea intestinelor. Pe lângă faptul ca este o sursă bogată de nutrienți, ceaiul de păpădie ajută sistemul digestiv prin regularizarea secreției bilei.

2. Sucul de pătrunjel

Pătrunjelul este o sursă bună de enzime, antioxidanți, minerale, vitamine, clorofilă și uleiuri volatile. Printre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale sucului de pătrunjel se numără capacitatea de curățare a rinichilor și detoxifierea ficatului. Acesta poate fi combinat cu alte alimente care curăță ficatul și rinichii, cum sunt lămâia, sfecla, castravetele, morcovii sau țelina.

3. Apa cu lămâie

Deși mulți consideră că lămâile sunt acide, ele de fapt contribuie la alcalinizarea corpului când sunt consumate. Acest lucru este esențial pentru o sănătate optima. În anii 1930, Otto Warburg, un cercetător german, a descoperit că pH-ul este asociat în mod intrinsec cu boala, cancerul în special. Iar pH-ul este afectat în mod direct de toxine. Cu cât corpul este mai toxic, cu atât devine mai acid. De aceea, pentru a-ți păstra sănătatea și a evita îmbolnăvirea, trebuie să elimini toxinele. Iar lămâile sunt alimentul perfect pentru a te ajuta în acest sens.

4. Sucul de sfeclă

La fel ca lămâile, și sfecla este bogată în antioxidanți și conține importanți nutrienți necesari pentru curățarea și detoxifierea corpului. Unul dintre nutrienții cheie este lipotropul, care previne sau reduce acumularea de grăsimi în ficat. Sfecla este surprinzător de dulce, de aceea poate fi adăugată în smoothie-uri verzi sau se poate transforma în suc, care se poate consuma ca atare.

5. Sucul de morcov

Morcovii cruzi sunt plini de fibre nedigerabile care ajută corpul să se curețe în mod natural. Fibrele din morcovii cruzi contribuie la eliminarea toxinelor bacteriene, absorb bila și elimina orice material dăunător din intestine.

6. Apa caldă cu turmeric

Turmericul este, probabil, cel mai bun superaliment pe care îl poți consuma. Tot mai multe studii demonstrează efectele benefice pe care acest condiment îl poate avea pentru sănătate. Turmericul este și un puternic agent de detoxifiere pentru sânge și ficat. Turmericul poate fi combinat cu lapte de cocos, scorțișoară, piper cayenne, piper negru, ghimbir și miere.

7. Apa cu semințe de in măcinate

Semințele de in sunt perfecte pentru detoxifiere pentru că absorb apa și își măresc volumul când trec prin intestine. Aceste semințe mici acționează ca niște mici perii de exfoliere care curăță toxinele și reziduurile din intestine. Semințele de in sunt bogate și în acidul alfa-linoleic (ALA), un tip de acid gras cu omega-3 cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Semințele de in măcinate se pun în apă sau în smoothie sau se pot presăra peste cereale.

8. Sucul de prune

Prunele sunt un remediu popular contra constipației. Acestea sunt bogate în antioxidanți, care ajută corpul sa elimine radicalii liberi dăunători și contribuie la înlăturarea reziduurilor din colon, datorită conținutului lor bogat în fibre.

sursa

alte Articole interesante