Amenzi pentru părinții care fumează în prezența copiilor

Se știe că fumatul pasiv este la fel de nociv, așa că părinții care fumează în prezența copiilor nu au nicio scuză pentru a face acest lucru. Cu toate avertismentele venite din partea medicilor, sunt persoane care continuă să fumeze în preajma copiilor. Pentru a-i opri, autoritățile din mai multe state au ajuns la concluzia că trebuie să interzică prin lege ca adulții să-și aprindă țigara în preajma copiilor.

separator

Malta este statul unde s-a luat decizia de a-i pedepsi pe cei care fumează în mașinile personale atunci când în automobil se află și un copil cu vârsta sub 16 ani. Legea din Malta se aplică tuturor tipurilor de țigări, inclusiv celor electronice. Cei care nu respectă prevederea vor fi amendați cu 50 de euro, anunță timesofmalta.com. În această țară, fumatul în spații publice închise este interzis din aprilie 2004.

Malta nu este singurul stat care a interzis fumatul în mașina personală în prezența copiilor. În SUA, câteva state deja au luat această decizie, iar în altele este supusă dezbaterii publice. În Arkansas și Louisiana este interzis din 2006, iar în California o prevedere similară a intrat în vigoare în 2008.

sursa

alte Articole interesante