Ce a pățit un părinte care a mers la odihnă cu copiii?

Vacanța la mare este un bun prilej de a petrece timpul util și distractiv alături de cei mici, care adoră să se joace pe plajă și să construiască castele de nisip. Din păcate, pentru o mămică, vacanța pe litoral s-a transformat într-o experiență mai puțin plăcută.

separator
19959007_147835569124416_200804499317297066_n

Într-o postare pe facebook, părintele relatează întâmplarea recentă de care a avut parte. Arina spune că a mers recent să-și petreacă vacanța pe litoralul turcesc, însă, din păcate, după 3 zile de odihnă pe malul mării, copilul ei cel mic a început să se simtă brusc foarte rău: avea vomă, diaree persistentă, iar a doua zi a apărut și febra, de până la 38,9 grade, dar și multiple erupții pe corp.

as

Potrivit datelor preliminare, copilul s-ar fi îmbolnăvit de enteroviroza Coxachie, o infecție provocată de un virus care se transmite pe cale respiratorie, dar și prin mecanism fecal-oral, ca urmare a unor măsuri de igienă necorespunzătoare.

Tănăra mămică se plânge acum pe pagina sa de socializare:

,,Ca și alți turiști, ne-am cazat într-un hotel all inclusive, fetițele au fost și la mini-disco și s-au jucat, împreună cu alți copii, în salonul special amenajat. Dacă aș fi știut despre exstența acestui virus, aș fi luat măsuri de precauție. În hotel, am văzut și alți copii care aveau erupții cutanate, însă nu m-aș fi gândit niciodată la un enterovirus, mai degrabă am crezut că era vorba despre alergie sau erupții de la căldură. Din păcate, administrația hotelului nu ne-a avertizat despre faptul că, în zonă, există pericol de îmbolnăvire și că, în general, în Turcia există epidemie de enterovirus”.

Ne-am îmbolnăvit  toți de enteroviroză, Masa a fost internată, iar Ana, fiica mai mare, a rămas cu noi, la hotel. În decurs de cinci zile, niciun reprezentant din administrația hotelului nu s-a apropiat de noi, pentru a se interesa de starea de sănătate. Și noi, adulții, am contactat virusul, așa ne odihnim, în camera de hotel, din care nu ieșim, cu febră și multă dezamăgire”, scrie părintele pe contul personal de socializare.

Tânăra mămică vine cu un sfat către ceilalți părinți: ,,Dragi mămici, aveți grijă! În cazul în care apare febra și erupțiile pe corp, nu ezitați, folosiți-vă de serviciile incluse în asigurarea medicală și consultați medicul la timp”.

alte Articole interesante