Ceaiul care alungă răceala în 24 de ore. Rețeta unui fitoterapeut renumit

Ceaiul de ghimbir și piper roșu este un puternic remediu împotriva răcelii. Renumitul fitoterapeut american dr. Chris Kresser susține că le recomandă ceaiul pacienților săi de la primele semne ale bolii, acesta având o eficiență garantată.

separator

Chris Kresser a studiat, practicat și predat medicina alternativă de mai bine de 15 ani. Acesta a dezvăluit în emisiunea sa radio ‘’Revolution Health Radio’’:

‘’Prescriu acest ceai multora dintre pacienții mei, îl folosim și acasă, iar eu nu mă mai ȋmbolnăvesc. Atunci când simt că mă ia răceala, încep să beau acest ceai, și simptomele dispar în următoarele 24 de ore. Atunci când mă simt mai obosit, prepar o variantă mai slabă a ceaiului’’.

Piperul roșu, numit și piper Cayenne, este o pudră obținută prin uscarea și măcinarea tecilor și semințelor ardeiului Cayenne. Acesta conține ingrediente active care contribuie la decongestionarea cailor nazale. De asemenea, piperul roșu conține și vitamina C, un antioxidant care ferește de virusuri și întărește sistemul imunitar. Ghimbirul poate bloca producerea de către organism a substanțelor care contribuie la spasmul bronhiilor și la instalarea febrei.

Cum se prepara ceaiul de ghimbir și piper roșu?

Ingrediente:

50 g rădăcină de ghimbir
sucul de la un sfert de lămâie
un vârf de cuțit de piper Cayenne
1 lingură de miere
400 ml de apă clocotită

Mod de preparare: se stoarce rădăcina de ghimbir pentru a se obține suc proaspăt, fie se pun bucățele de rădăcină de ghimbir într-un storcător de fructe ori se dă ghimbirul prin răzătoarea mică, iar pulpa obținută se stoarce apoi cu ajutorul unui tifon.

În sucul de ghimbir proaspăt stors se adaugă sucul de lămâie și piperul Cayenne. Peste acest amestec se toarnă apa clocotită. Se lasă să se mai răcească și se adăugă mierea de albine. Se amestecă foarte bine și se bea ceaiul cu înghițituri mici, pe parcursul zilei.

Ceaiul are un gust foarte intens și poate fi tolerat mai greu de persoanele cu stomacul sensibile la iuțeală. Efectele sunt, ȋnsă, garantate.

sursa

alte Articole interesante