Cel mai în vârstă bărbat al planetei s-a stins din viață. Avea 113 ani

Yisrael Kristal, cel mai bătrân bărbat din lume şi cel mai vârstnic supravieţuitor al Holocaustului, a murit înainte de a împlini 114 ani. Acesta a lăsat în urma lui o poveste de viață ruptă dintr-un scenariu de film de Oscar.

separator
kristalsplit

Yisrael Kristal fusese recunoscut drept cel mai bătrân bărbat din lume în martie 2016. La împlinira vârstei de 113 ani, acesta a avut originala idee de a sărbători bar mitzvah cu un secol mai târziu, deoarece nu a avut parte de acest eveniment la timpul potrivit, ca urmare a izbucnirii Primului Război Mondial.

La momentul respectiv, Kristal a spus că nu are un secret pentru longevitate: „Au fost oameni mai deştepţi, mai puternici şi mai arătoşi decât mine, care acum nu mai sunt în viaţă”.ShowImage.ashx

Anunţul morţii lu Yisrael Kristal a fost făcut chiar de fiica sa.

„În ciuda a toate prin câte a trecut şi a faptului că şi-a pierdut familia în Holocaust, a fost un optimist. Şi a fost un tată grozav”, a spus aceasta.

Născut în 1903, în Polonia, Yisrael Kristal ar fi împlinit în curând 114 ani. El şi-a pierdut părinţi în Primul Război Mondial, iar apoi s-a mutat la rude şi a lucrat într-o fabrică de confecţii din Lodz. În 1939, când Polonia a fost invadată de nazişti, el şi familia sa au fost mutaţi în ghetoul din Lodz.

Cei doi copii ai săi au murit acolo, iar Yisrael şi soţia sa au fost trimişi la Auschwitz în 1944. Soţia i-a fost ucisă, dar el a supravieţuit până în 1945, când a fost salvat de trupele aliate. La momentul respectiv, el cântărea doar 37 de kilograme. A emigrat în Israel în 1950, cu cea de-a doua soţie şi cu fiul lor.

Ziarul Times of Israel a relatat că bărbatul a avut un magazin de dulciuri în orasul Jaffa. Israel Kristal a lăsat în urmă mai mulți copii, nepoți și strănepoți. 3218794500000578-3487832-Mr_Kristal_s_family_celebrate_his_incredible_achievement_but_the-m-61_1457713514663

sursa

alte Articole interesante