În curând, vor apărea picăturile de ochi care pot înlocui ochelarii

Fără ochelari și lentile de contact. În curând problemele de vedere vor putea fi rezolvate cu ajutorul anumitor picături de ochi. Din păcate, problemele de vedere sunt necazul zilelor noastre, fiecare al treilea european are ochelari, potrivit statisticilor.

separator

Vestea bună a venit însă de la medicii israelieni, care au inventat picăturile de ochi pentru a înlocui ochelarii. Acestea au fost elaborate de oftalmologii de la Spitalul Shearei Tzedek din Ierusalim și cercetători de la Universitatea Bar-Ilan. În dezvoltarea acestora, a fost utilizată nanotehnologia.

După cum a explicat Dr. David Smadzha, unul dintre dezvoltatorii produsului revoluționar, procedura poate fi efectuată acasă cu ajutorul unui smartphone, a unui dispozitiv cu laser și picăturilor speciale pentru ochi.

În primul rând, va fi necesar să se măsoare acuitatea vizuală, printr-un program special din gadget. Al doilea pas: prin utilizarea unui dispozitiv laser încorporat pe un smartphone, în mai puțin de o secundă, pe cornee, se va aplica un desen care va ajuta la corectarea refracției. În ultima etapă, se folosesc picăturile care constau din nanoparticule de proteine netoxice, care ” vor umple” spațiile din desen într-un mod special.

Oftalmologii sugerează ca nanopicăturile pot îmbunățăți vederea cu trei dioptrii. Cu alte cuvinte, cei care folosesc acum ochelari pentru citit, îi vor putea abandona.

alte Articole interesante