,,Dacă uiți des, ești mai deștept decât majoritatea”, arată o nouă cercetare

Există oameni care se laudă cu o memorie excelentă, de invidiat, dar și oameni care se plâng că sunt ,,uituci”. Tu din ce categorie faci parte? Dacă ești din categoria a doua, ai totuși un motiv ușor de bucurie, pentru că studiile au demonstrat că persoanele uituce sunt chiar deștepte.

separator
Paul Frankland și Blake Richards de la Universitatea din Toronto au descoperit că amintirile vechi sunt înlocuite de creier cu amintiri recente, fapt pentru care uneori nu ne putem aminti anumite detalii, oricât de mult am încerca. Mai mult decât atât, cei doi cercetători susțin că este important ca acest lucru să se întâmple, astfel încât creierul să se concentreze asupra evenimentelor recente.

Creierul funcționează cu ajutorul unui mecanism numit hipocamp, care stochează amintiri.

Hipocampul „scapă” de detaliile neimportante și se concentrează pe ceea ce contează cu adevărat, iar acest lucru permite omului să ia decizii rapide și inteligente. O persoană care are creierul „aglomerat” cu foarte multe amintiri este indecisă și adeseori incapabilă să ia decizii ferme.

Astfel, în cazul în care te trezești în mijlocul magazinului că ai uitat ce voiai să cumperi, nu intra în panică, nu e nimic în neregulă cu tine. Acest lucru este perfect normal și înseamnă că mintea ta funcționează așa cum trebuie.

Totuși, în cazul în care ai pierderi mari de memorie care te afectează, nu ezita să faci o vizită medicului.

Sursa

alte Articole interesante