Detalii noi despre starea de sănătate a fetiței care a suportat un transplant de ficat

Fetiţa care a suportat săptămâna trecută un transplant de ficat şi-a revenit după operaţie şi este conştientă. Potrivit medicilor, starea Sabrinei Rău rămâne gravă, dar satisfăcătoare.

separator
Fetița este internată în secția Terapie Intensivă, unde urmează să stea până la recuperare. Mama copilei de nouă ani spune că primele simptome au apărut în octombrie. ”Avea dureri de cap, amețea, obosită întotdeauna venea de la școală și la începutul lui noiembrie a început să i se umfle burta”, a declarat mama copilei, pentru publika.md.

Femeia spune că au fost clipe când credea că fiica ei nu mai are nici o şansă. S-a întâmplat mai ales după ce medicii i-au diagnosticat copilul cu insuficienţă hepatică. Modul în care s-au mobilizat oamenii să o ajute financiar, dar şi gestul donatorului, un bărbat care s-a oferit să doneze o parte din ficatul său, au făcut-o să creadă în minuni.

”Eu îs foarte mulțumită la toată lumea și le doresc sănătate și putere să mai ajute și alți copii care vor mai avea nevoie de ajutor”. Bărbatul care i-a oferit Sabrinei o şansă la viaţă a aflat povestea ei de pe reţelele de socializare. Acesta nu a dorit să vorbească în fața camerei de filmat, dar a spus că își dorește nespus de mult ca Sabrina să se facă bine.

Bărbatul are acasă doi copii şi este singurul care muncește în familie, soția sa fiind casnică. Intervenția chirurgicală a fost efectuată miercurea trecută şi a durat peste șapte ore, timp în care o echipă din zeci de medici din Republica Moldova şi România au depus tot efortul pentru a o salva pe Sabrina.

Pentru Sabrina urmează acum o perioadă lungă de recuperare. Cei care doresc să o sprijine financiar pot dona aici: https://www.facebook.com/donate/243146616453832/?fundraiser_source=external_url sau prin paypal: cristina.mastac@yahoo.com

alte Articole interesante