Diplomele stomatologilor moldoveni vor fi recunoscute în SUA

Senatul Statului California, SUA, și primăria orașului Los Angeles au oferit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova certificate de recunoaștere, cu prilejul acreditării complete a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California.

separator

Certificatele au fost înmânate rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” de către Josef Mamaliger, preşedintele companiei de recrutare a studenţilor ”University of Moldova” din California.

În data de 16 mai 2018, Consiliul Dentar din California a votat pentru certificarea completă a Facultății de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. În scopul evaluării, membrii acestui consiliu specializat au vizitat mai multe subdiviziuni, în special cele de profil stomatologic, precum și bazele clinice ale Universității, s-au familiarizat cu toate activitățile desfășurate și au analizat, în detalii, programele și condițiile de instruire oferite de Facultatea de Stomatologie. În procesul de evaluare, un accent deosebit a fost pus pe aplicabilitatea studiilor stomatologice, pe dezvoltarea manoperelor practice și pe interacțiunea student-profesor. Experții americani au avut întruniri separate cu studenții, rezidenții și personalul academic din cadrul facultății, pentru a afla viziunea acestora privind dezvoltarea instituției.

În urma unei anchete riguroase, reprezentanții Consiliul Dentar din California, au întocmit un raport pe care l-au înaintat Consiliului de Stat de Educație din California pentru aprobare. Doar după analiza raportului de evaluare, Consiliul a putut da unul din cele trei răspunsuri: aprobat, aprobat parțial cu recomandări sau neaprobat. Astfel, Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” a primit aprobare pentru certificare completă.

Reieşind din acest calificativ, studiile efectuate la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” vor fi recunoscute automat şi în statul american, fără a fi supuse unor probe suplimentare de echivalare.

alte Articole interesante