5 motive pentru a sta cu picioarele ridicate la perete!

Picioarele ridicate pe perete este una dintre cele mai bune poziţii atunci când te simţi obosit sau stresat. În poziţie culcată pe spate, cu posteriorul cât mai aproape de perete, ridici picioarele şi le sprijini pe perete. Iată 5 motive să stai 10 minute în fiecare zi, cu picioarele ridicate la perete.

separator

yyyyyyyyyyReduci edemul la picioare

Inversarea efectului gravitaţional asupra picioarelor ajută la punerea în mişcare a lichidului acumulat la nivelul  membrelor inferioare, fie pentru că ai petrecut mult timp în picioare în timpul zilei. În această poziţie gravitaţia este folosită în avantajul tău.

Eliberează tensiunea în muşchii picioarelor

Ridicarea picioarelor pe perete este una dintre cele mai bune modalităţi de a scăpa de tensiunea acumulată în picioare, tălpi şi coapse. Poziţia reduce inclusiv durerile musculare după antrenamentele sportive.

Ajută la intensificarea funcţiei renale

Efectul inversării gravitaţiei este benefic pentru tot corpul, ajută la reglarea tensiunii arteriale, mobilizează fluidele blocate în organism, intensifică diureza şi îmbunătăţeşte digestia.

Relaxant pentru sistemul nervos

Această poziţie este una extrem de relaxantă, mai ales atunci când este combinată cu o respiraţie lentă.Relaxarea muşchilor picioarelor are un efect calmant şi asupra celulelor nervoase.

Elimină stresul

Atunci când simţi organismul stresat, adoptă pentru câteva minute această poziţie. Prin eliberarea şi relaxarea totală a corpului şi muşchilor, vei obţine o stare meditativă, ce te va ajuta să depăşeşti stările emotive tensionante.

sursa

alte Articole interesante