Află cum poți trata fără medicamente pancreatita cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică

Este greu de crezut că un pacient care suferă de steatoză hepatică, pancreatită cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică poate scăpa de aceste boli, fără pastile. Asta, promite terapia viscerală orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în cavitatea abdominală și restabilirii funcționalității organelor.

separator

pancrias

Centrul de Masaj „SPA Therapy” este una dintre puținele instituții de profil din Republica Moldova care are dezvoltată ca terapie masajul visceral. Specialistul principal și fondatorul centrului este kinetoterapeutul Vladimir Colun, specializat în terapia viscerală și medicina alternativă, care practică masajul de 12 ani și este unul dintre discipolii profesorului Alecsandru Ogulov, cel care a înființa prima școală de masaj visceral.

Practicam masajul terapeutic de mai mulți ani și lucram cu pacienți cu diverse patologii și probleme, inclusiv celulita și durerile de spate, patologii ale articulațiilor sau dureri după naștere. De foarte multe ori, însă, reușeam să elimin doar durerile/simptomele patologiilor, care recidivau la anumite perioade de timp. Până când într-o zi, o pacientă  mi-a vorbit despre o doamnă din Orhei care tratează scolioza cu ajutorul masajului organelor interne și de atunci am devenit curios să cunosc mai bine legătura dintre organele interne și aparatul locomotor.

Am căutat informație în toate sursele disponibile și l-am găsit pe profesorul Alecsandru Ogulov și Asociația Terapeuților Viscerali de la Moscova. Documentarea referitoare la terapia viscerală dezvoltată de către medici și kinetoterapeuți din toată lumea și, în mod particular, din spațiul ex-sovietic a însemnat pentru mine re-descoperirea tehnicilor masajului și altor metode alternative și eficiente de tratament.

IMG_2381_b

După aceasta am decis să merg neapărat la Școala lui Ogulov de la Moscova, pentru a însuși de la prima sursă tehnicile terapiei viscerale. Astfel, acum câțiva ani am mers la Moscova și am învățat etapizat toate treptele masajului visceral și, foarte important, am avut posibilitatea să practic masajul visceral împreună cu profesorul Ogulov. Am rămas foarte impresionat de seriozitatea și rezultatele tratamentului, cum este cazul unui copil de 9 ani diagnosticat cu diabet zaharat de tip II (trecut de o săptămână la terapia cu insulină) și care datorită masajului visceral a fost scos de pe insulină din prima zi de proceduri. Mulți alți pacienți cu diferite complicații se tratau și deveneau în ochii noștri altfel de oameni. Mai sănătoși, mai fericiți!

Revenind acasă, la Chișinău, am început să practic masajul visceral și ventuzoterapia, iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Eficiența tratamentului și rezultatele avute în tratamentul diferitor patologii, în special în tratamentul disfuncționalităților organelor interne, m-au motivat în continuare să studiez toate nivelele masajului visceral, inclusiv să asimilez terapii și practici conexe cum este terapia cu ventuze.

masaj_abdomen_bMasajul visceral sau abdominal stimulează circulația sangvină și limfatică în organism și face posibilă eliminarea patologiilor organelor interne. Din moment ce cauzele cele mai frecvente ale patologiilor sunt stazele venoase și limfatice în organele interne sau în spațiul periorganic, masajul visceral reprezintă de multe ori singura terapie eficientă. În timpul tratamentului, specialistul realizează o presiune dozată asupra organelor afectate în conformitate cu regulile și tehnicile specifice terapiei.

Masajul visceral face posibile eliminarea stazei venoase și limfatice în organe și spațiile dintre acestea. Totodată, acțiunea asupra organelor interne și a spațiilor dintre acestea urmărește repoziționarea corectă a organelor. Astfel, terapia manuală viscerală conduce la normalizarea funcțiilor organelor interne și redresarea întregului organism, fără utilizarea medicamentelor sau cu reducerea consumului de medicamente.

Demn de menționat este și faptul că masajul visceral, implicit aplicarea presiunii în regiunea abdomenului, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei nu doar în abdomen, ci la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul toracelui, capului, mâinilor și picioarelor.

Indicații pentru masajul visceral

Masajul visceral devine o terapie tot mai frecvent utilizată în profilaxia și tratamentul multor patologii considerate cronice în medicina secolului XXI. Astfel, masajul visceral este indicat în tratamentul complex al următoarelor sub-sisteme și patologii conexe:

  • Sistemul Digestiv – deschinezie biliară, colecistita, pancreatita, gastrita, ulcerul gastric și duodenal, steatoza hepatică și hepatite virale, colita, constipația cronică, hemoroizi etc.
  • Sistemul Endocrin – diabetul zaharat de tip II, boli ale glandei tiroide, boli ale glandelor suprarenale, obezitatea endocrină etc.
  • Sistemul Cardiovascular – cardiopatia ischemică, afecțiuni cerebrovasculare, hipertensiunea arterială, boli arteriale periferice etc.
  • Sistemul Urogenital – boli ale rinichilor și căilor urinare, boli ale aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital masculin.

Aparatul Locomotor – boli ale coloanei vertebrale și articulațiilor, implicit tratamentul artritei.

Contraindicații pentru masajul visceral

Masajul visceral este o terapie care a demonstrat o mare eficiență în tratamentul diferitor patologii, în mod special în tratamentul afecțiunilor organelor interne. Există foarte puține contraindicații și precauții cunoscute pentru masajul visceral, printre care:

  • Tumorile maligne – bolile oncologice nu sunt tratate nemijlocit prin intermediul masajului visceral.
  • Ileusul – obstrucția intestinală acută.
  • Răni deschise ale pielii.

image-0-02-05-abddc04d8d156edd10a754d1d5e5b6fd7d4d032355c6d189fc1eadd55238a239-V

 

Adresa: str. Alba Iulia, 75/15
Telefon de contact: (373) 68 777 290, (373) 69 777 19
www.spatherapy.md

Încă un virus își arată colții! Explozie de cazuri la un centru de refugiați din R. Moldova! 17 persoane diagnosticate

Numeroase cazuri de rujeolă au fost înregistrate la un centru din Republica Moldova, unde sunt cazați refugiați. 17 persoane au rujeolă, după cum a informat șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală, Vladimir Bolocan, în timpul ședinței operative a serviciilor Capitalei.

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”, a anunțat oficialul.

Multe cazuri de rujeolă, la un centru de plasament al refugiaților din Republica Moldova

De asemenea, Vladimir Bolocan a atras atenția că, în ultima vreme, crește îngrijorător numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecțioasă cauzată de virusul rujeolei (Morbillivirus) din familia Paramyxovirus. Este caracterizată de simptome precum febră, tuse, secreții nazale, ochi roșii și sensibili la lumină (conjunctivită) și o erupție cutanată distinctivă. Rujeola este extrem de contagioasă și se răspândește prin picături mici de secreții respiratorii ale persoanelor infectate, de obicei prin tuse sau strănut.

Boala poate fi gravă și poate duce la complicații precum pneumonie, encefalită (inflamarea creierului) și pierderea vederii, conform radiomoldova.md citat de evz.ro.

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Cazuri de tromboză apărute după vaccinul AstraZeneca. Producătorul, chemat în instanță de justiția germană

Un tribunal din Germania a cerut companiei AstraZeneca să furnizeze informații detaliate despre cazurile de tromboză care ar putea fi legate de vaccinul anti-Covid produs de aceasta. Această solicitare a fost făcută în urma unei plângeri depuse de o femeie care cere despăgubiri în valoare de 250.000 de euro pentru daunele suferite, scrie realitatea.net

Tribunalul teritorial din Bamberg (sudul Germaniei) a ordonat companiei AstraZeneca să dezvăluie date despre cazurile de tromboză posibil legate de vaccinul său împotriva Covid-19.

Decizia a fost luată în cadrul unui proces intentat de către o femeie de 33 de ani care solicită despăgubiri de 250.000 de euro pentru daunele suferite, încă 17.200 de euro pentru veniturile pe care a încetat să le mai primească și până la 600.000 de euro pentru limitări viitoare.

Instanța consideră că datele pot îmbunătăți situația probatorie, așa că AstraZeneca trebuie să dezvăluie cazurile de tromboză suferite de persoanele care au primit vaccinul în perioada 27 decembrie 2020 – 19 februarie 2024. Potrivit instanţei, vaccinul poate provoca, în principiu, tromboza. Producătorul a oferit deja informații parțiale care trebuie acum completate. Odată ce informațiile vor fi disponibile, instanța poate solicita un raport de specialitate. Avocatul reclamantului consideră că ar putea dura ani de zile până să existe o hotărâre definitivă.

Reclamanta a dat în judecată compania AstraZeneca după ce a suferit o tromboză care a făcut-o să intre în comă și de pe urma căreia mai există consecințe. Tromboza a apărut după ce a fost vaccinată cu vaccinul anti-Covid al acestui producător. Femeia a primit recunoaștere oficială din partea statului Bavaria pentru daune colaterale legate de vaccin.

Organismul competent este Centrul Bavarez pentru Afaceri Sociale și de Familie (ZBFS), care a primit până acum 2.712 cereri. Daunele legate de vaccin au fost recunoscute în 140 de cazuri.

Mai mulți elevi, mușcați de câine în curtea unei școli din Capitală!
Articolul anterior
Vremea ne pregătește o nouă surpriză în acest weekend
Articolul următor