Ananasul- fructul care topește grăsimile

Cu o aromă inconfundabilă, un gust delicios (dulce-acrișor), o formă atipică și, cel mai important, perfect pentru slăbire. Îți prezint toate beneficiile fructului tropical-ananasul.

separator

Supranumit „fructul de aur”, ananasul este bogat în biotină, vitamina B12, vitamina C și E, acizi organici, serotonină, triptofan, polizaharide, fibre vegetale și beta-caroten. Acesta conține 16 minerale și este foarte sărac în calorii.

De ce trebuie să-l consumi?

 1. Întăreşte sistemul imunitar;
 2. Asigură o bună digestie, datorită conţinutului ridicat de fibre;
 3. Conţine o enzimă specială, numită bromelaină, supranumită şi “enzima care mănâncă grăsime”;
 4. Energizează organismul;
 5. Menţine sănătatea hormonală;
 6. Reduce nivelul zahărului în sânge;
 7. Protejează ficatul;
 8. Menține organismul tânăr mai mult timp datorită puterii antioxidante a ananasului;
 9. Contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi;
 10.  Favorizează diureza.

1. Cură de slăbit

Datorită conţinutului de fibre, ananasul este recomandat pentru o bună digestie. Este diuretic şi detoxifiant, având capacitatea de a dizolva grăsimile. Conţinutul de vitamina C din acest fruct ajută la metabolizarea colesterolului. O cură cu ananas elimină atât sărurile cât și apa în exces din țesuturile subcutanate.

2. Menține pielea tânără

Cremele și măștile de ananas catifelează pielea și o întineresc. Acest fruct conține foarte mulți antioxidanți care apără ADN-ul celular de degradare, protejând astfel sănătatea celulelor și inhibând procesele de îmbătrânire celulară.

3. Întărește sistemul imunitar

Având un conținut mare de vitamina C, ananasul ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, crește rezistența organismului la infecții, este extrem de eficient în tratarea răcelii și a gripei, reduce inflamațiile căilor respiratorii și ameliorează tusea.

Un sfat de frumusețe:   

1.  Mască cu ananas şi miere pentru frumusețea tenului

Ai nevoie de 4 bucăţi de ananas, o lingură de miere de albine, o lingură de frişcă și 2 linguri făină de ovăz. Macină bucățile de ananas cu mixerul. Adaugă mierea de albine, frişca şi făina de ovăz, după care continuă procesul de amestecare. Aplică această compoziţie în strat gros pe faţă şi gât. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care spală fața cu apă călduţă.

2. Mască exfoliantă cu ananas

Pentru această mască ai nevoie de 3 bucăți de ananas, 3 linguri de ulei de măsline și o lingură de miere. Încălzește la foc mic uleiul. Apoi taie mărunt ananasul și adaugă-l în ulei împreună cu mierea. Amestecă ușor toată compoziția și aplică pe față. După 15 minute, clătește fața cu apă călduță.

3. Mască pentru hidratarea tenului cu ananas și nucă de cocos

Ai nevoie de 4 felii de ananas proaspete și 2 linguri de lapte de nucă de cocos. Amestecă-le bine până când se omogenizează. Întinde compoziția obținută pe față. Evită zona ochilor. După 10-15 minute, spală-ți fața cu apă călduță.

4. Mască împotriva ridurilor cu ananas, ulei de seminţe de struguri şi miere

Pentru această mască ai nevoie de 4 bucăţi de ananas, 3 linguri de ulei de seminţe de struguri și 2 linguri de miere. Amestecă bine toate ingredientele, până când se transformă într-o pastă. Aplică pe faţă şi pe gât, timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă calduţă şi apoi cu apă rece.

5. Mască pentru ten obosit cu ananas, albuş şi miere

Ai nevoie de un albuş de ou, 2 bucăţi mari de ananas proapăt și o linguriță de miere. Amestecă toate ingredientele până când se formează o pastă omogenă. Aplică pe față timp de 20 de minute. Spală tenul cu multă apă.

Ai grijă!

Alege fructul de ananas cu coaja fără pete maronii, cu frunze verzi și lucioase, iar dacă nu este foarte copt, îl poți ține câteva zile la temperatura camerei înainte de a-l tăia.

Contraindicații:

 1. Femeilor însărcinate le este contraindicat consumul în cantități mari a ananasului.
 2. Consumul în exces poate duce la infertilitate.
 3. Excesul de ananas poate produce dureri de stomac, diaree și reacții alergice.

Text: Sorina Țurcanu

alte Articole interesante