De Ziua Mondială a Diabetului testează gratuit nivelul zahărului în sânge

Pe data de 14 noiembrie întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Diabetului! Aceasta reprezintă o campanie care se axează pe tema „viaţa sănătoasă și diabetul” – despre felul în care diabetul de tip 2 poate fi prevenit, adoptând o dietă echilibrată și ducând o viață activă.

separator
001-insert-code-chip_nuevo-11

Una din modalitățile populare de a atrage atenția de Ziua Mondială a Diabetului o reprezintă cercul albastru, care este considerat simbolul diabetului.

Diabetul zaharat este o boală cronică netransmisibilă, caracterizată prin nivele crescute ale glucozei în sânge (hiperglicemie). Odată apărut, diabetul durează toată viața, necesitând schimbarea stilului de viață și monitorizarea periodică a valorilor glicemiei. Speranța de viață a bolnavului de diabet este cu 5 – 10 ani mai mică, din cauza complicațiilor severe ce pot apărea atunci când valorile glicemiei nu sunt ținute sub control.

Care sunt simptomele diabetului zaharat
Diabetul zaharat este o boală care „nu doare” și poate evolua mult timp fără niciun simptom, dar afectează inima, rinichii, ochii, vasele de sânge și nervii. Setea excesivă, urinările frecvente, creșterea apetitului, oboseala, scăderea vederii, infecțiile frecvente pot fi semne care anunță că boala s-a instalat.

1

Cele mai comune semne ale diabetului, care trebuie să constituie un semnal de alarmă, atunci când se asociază, sunt: urinarea frecventă, scăderea în greutate, lipsa energiei, setea excesivă.

Care sunt factorii ce predispun la apariţia diabetului zaharat
• infecţiile virale (în special cele cu virusul urlian);
• alimentaţia;
• stresul;
• poluarea mediului etc.

Factorii genetici sunt mai des întâlniţi în etiologia diabetului zaharat de tip II (agregare familiala), însă nu condiţionează apariţia bolii. Diabetul zaharat apare în cazul persoanelor predispuse pentru a dezvolta boala (care au în familie rude de sânge cu diabet zaharat), care asociază si alţi factori de risc precum cei de mediu, infecţioşi şi alimentari.

În lume, peste 380 de milioane de persoană suferă de diabet și se estimează că până în 2035, numărul va ajunge la peste 590 de milioane, asta însemnând o creștere cu peste 50%!

AC_Active_Stilllife_Background_1305312

Cu această ocazie vă invităm să vă testaţi GRATUIT nivelul zahărului în sânge în reţeaua de farmacii Elody. Pentru a evita complicaţiile Diabetului Zaharat monitorizaţi-vă glicemia zilnic cu ACCU CHEK ACTIVE.

Glucometrul care îţi uşurează viaţa!

ElodyImportator: SRL „Becor”

Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209

Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

alte Articole interesante