Pasta de dinţi pentru copii fără fluor, SLS sau zaharină! Conține ingrediente naturale care conferă siguranță la înghițire

Îngrijirea dinților este o etapă importantă încă din copilărie. Respectarea igienei cavității bucale la micuți menține organismul sănătos și îi asigură copilului o creștere și o dezvoltare armonioasă. Măsurile de igienă dentală la cei mici trebuie aplicate odată cu apariția primului dințișor. Curățarea cu regularitate a dinților, alegerea în acest scop a unui produs inofensiv și potrivit vârstei, sigilarea dințișorilor, toate sunt menite să prevină apariția cariilor la copii, să ferească micuții de durerea de dinți din copilărie și să le asigure pe viitor o dantură sănătoasă.

separator
61665864

Cum protejăm copiii de cariile dentare?

Sigilarea dentară este una dintre cele mai moderne metode de preventie a cariilor dentare la copii. Organizația Mondială a Sănătății recomanda sigilarea, alături de igiena oro-dentară și igiena alimentației.

Când se face sigilarea dentară la copii?

Sigilarea se face atât la dinții temporari de lapte, cât și la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt, în intervalul de vârstă 6 – 15 ani, deoarece protejarea dinților de lapte garantează sănătatea celor permanenți.

Sigilarea elimină riscul unor tratamente invazive care vor afecta structura dentară pe întreagă durată a vieții, susțin specialiștii. La copii, imediat după erupție, molarii prezintă o morfologie cu șanțuri și fosete adânci, cu un diametru mai mic decât firul periei de dinți. În aceste locuri se acumulează resturi alimentare și bacterii care cauzează apariția cariei dentare.

Care este rolul sigilării dentare?

Astfel, acoperirea sau sigilarea acestor zone cu un material protector are un efect benefic în profilaxia primară a cariilor la copii. Materialele folosite se numesc sigilanți și prezintă niște materiale transparente sau opace. Cabinetele moderne de stomatologie preferă sigilanții fotoactivi, care se întăresc cu ajutorul lămpii cu ultraviolete.

Aplicarea sigilantului se realizează cu instrumente speciale, ce trebuie să acopere toate șanțurile, după care acesta se fotopolimerizează. Incidența cariei dentare în urma sigilării dinților se reduce cu până la 80%. Dinții sigilați trebuie controlați periodic de către medic, ideal la fiecare 6 luni.

Regulile privind igiena oro-dentară la copii

Medicul stomatolog, Lucia Fală, oferă părinților sfaturi utile cu privire la îngrijirea dinților copiilor.

17409468_1288495367932047_1003376446_n

Potrivit medicului, nu trebuie să insistăm foarte mult cu periajul dentar și cu pasta de dinți mai devreme de 2 ani pentru că este posibil ca micuțul să considere o forțare și să refuze să facă această acțiune voluntar.

,,La copiii mici trebuie folosită o cantitate infimă de pastă de dinți, nu mai mult de un bob de mazăre și să insistăm ca micuțul să scuipe. Pe piață, în special în farmacii, există brand-uri de pastă de dinți special create pentru copiii mici, care poate fi înghițită în condiții de siguranță, fără fluor sau cu cantități infime de fluor. Acestea ar fi alegerea ideală”, confirmă stomatologul.

Specialistul ne spune ce paste de dinți ar trebui să evităm la copii.

,,Pastele de dinți ieftine, chiar dacă sunt frumos colorate și aromate, ar putea să creeze probleme copiilor sensibili. De evitat este și pasta de dinți care conține sulfat de sodiu lauryl, aceasta ar putea provoca afte copiilor sensibili”.

Specialiștii spun că este foarte important să obișnuim copiii cu vizitele la dentist. Micuții ar trebuie aduși, de la vârste fragede, pentru control la medicul specialist, așa încât împreună cu medicul să putem alege și cea mai bună metodă de îngrijire orală pentru copil, inclusiv pasta de dinți care i se potrivește.

,,Pentru locuitorii Moldovei este recomandat să nu folosească paste cu fluor, deoarece în apele noastre conținutul de flor este peste norma recomandată”, ne sfătuie medicul stomatolog Lucia Fală.

astuccio veradent junior dentifricio(2)Pasta de dinţi pentru copii Veradent Junior de la Specchiasol a fost special concepută pentru a oferi o protecţie naturală danturii copiilor şi pentru a menţine echilibrul natural al florei din cavitatea bucală.

Pasta de dinţi Veradent Junior nu conţine fluor, SLS sau zaharină!

Important! Pasta de dinţi este alcătuită în totalitate din ingrediente naturale care conferă siguranță la înghițire. Pasta de dinti Veradent Junior  are în compoziția sa suc organic de Aloe Vera, mușețel, gălbenele, ulei esențial de bergamot.

Cum acţionează pasta de dinți Veradent Junior?

Agentul de curăţare din pasta de dinţi pentru copii este siliciul, mineralul care curăţă dinţii delicat şi eficient, fără a afecta smalțul dentar. Extractul de gălbenele menţine gingiile sănătoase.

Spălatul regulat pe dinţi cu Veradent Junior pentru copii îndepărtează tartrul şi protejează dinţii în mod natural.

Pasta de dinți Veradent Junior este indicată copiilor pentru uz zilnic, începând cu apariţia primului dinţişor!

Pasta de dinți Veradent Junior se găsește exclusiv în Rețeaua de Farmacii Felicia.

Farmacia_Felicia

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Dantelă, broderii și nuanțe pastelate în noua colecție PoMarin Kids!
Articolul anterior
O elevă de 16 ani a dispărut fără urmă!
Articolul următor