Când mierea de albine devine toxică

Mierea este foarte cunoscută pentru acţiunile sale terapeutice bacterostatice, cicatrizante, calmante, regeneratoare, antibiotice, tonicardiace. Conţinutul de microelemente este similar celui al sângelui uman, 22 din cele 24 elemente, care compun sângele, se regăsesc în miere.

separator

Compoziţie: fier, clor, calciu, cupru, fosfor, magneziu, sodiu şi vitamine (A, B, C, K, PP, H).
Mierea se asimilează repede şi oferă energie organismului. Poate fi combinată cu lămâie, ridiche neagră, lapte, ceai etc. în funcţie de afecţiunile pe care doreşti să le tratezi.

Sortimente de miere:

Mierea de tei – este cea mai cunoscută şi întrebuinţată miere. Are un miros dulce-lemnos şi se cristalizează foarte repede (cristalele sunt mari şi albe). Bogată în vitamine (mai ales în cele din complexul B), aminoacizi şi polen, are proprietăţi antiseptice şi ajută la tratarea răcelii, tusei şi bronşitei. Se mai recomandă persoanelor care suferă de afecţiuni nervoase, pentru că are calităţi de liniştire, inclusiv celor care suferă de insomnii. Se ia o linguriţă, cu o oră înainte de culcare.

Mierea de hrişcă – este extrem de bogată în fier, are o culoare închisă şi densă. Reduce considerabil apariţia cancerului şi diversele boli cardiovasculare.

Mierea de salcâm – se păstrează mult timp în stare lichidă, datorită conţinutului ridicat de fructoză. Este uşor colorată în galben – verzui şi se falsifică cel mai uşor. Are proprietăţi terapeutice: curăţă ficatul, reglează tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte activitatea inimii, creşte procentul de hemoglobine din sânge, linişteşte în caz de stres, nevroze, astenie, insomnie, stimulează pofta de mâncare.

Mierea de floarea- soarelui – se cristalizează foarte repede, formând o masă compactă, culoarea variază de la auriu la galben muştar. Este utilă în bronşite şi boli de stomac.

Mierea polifloră – rezultă din nectarul mai multor tipuri de flori, de aceea este mai aromată şi mai bogată în săruri minerale, decât alte sortimente de miere. Este recomandată în tratamentul bolilor de inimă, creşte procentul de hemoglobine din sânge, este un bun remediu împotriva anemiei, facilitează digestia şi ajută în cazul oboselii fizice sau intelectuale. O linguriţă de miere, consumată pe stomacul gol cu un pahar de apă, ajută la digestie.

Alte sortimente de miere – mierea de zmeură, de conifere, de mentă, de rapiţă sau de lucernă.

Cum putem verifica dacă mierea este un produs natural?

  1. Mierea lichidă se testează simplu – introduci o linguriţă în borcanul de miere şi o ridici. Dacă mierea este naturală, trebuie să curgă continuu, dacă nu, atunci curge sub formă de picături.
  2. Cu ajutorul unui creion chimic, amestecă timp de un minut mierea, dacă ea se colorează, înseamnă că nu este naturală şi invers, dacă îşi păstrează culoarea – este naturală.
  3. Laşi mierea de pe o linguriţă să curgă într-un pahar cu apă rece, dacă este naturală va cădea repede la fundul paharului şi se va dizolva greu. Dacă este falsificată, când este amestecată, pentru că are o densitate mai mică, se va împrăştia repede.
  4. Mierea falsificată nu se cristalizează. Iar valoarea mierii cristalizate nu se modifică faţă de cea fluidă.

Mierea este toxică!!!

Trebuie să ştii că, dacă supui mierea unei temperaturi ridicate, îi distrugi proprietăţile, mai mult, încălzită produce o substanţă toxică. De aceea nu pune mierea în ceai sau cafea, dacă nu s-a răcit până la 35°-40°C şi nu folosi mierea în prăjituri sau alte preparate gătite la temperaturi înalte.

Text: Snejana Ţugui

Unul din secretele frumuseţii


Marina Bătrânu,
cosmetolog

Amestecul a două linguri de miere cu  sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei de măsline, se aplică pe păr şi se lasă timp de 15-20 min. Este o mască eficientă în sezonul rece, conferă rezistenţă şi strălucire părului.

Pentru a hidrata pielea feţei, poţi aplica o mască din 2 linguri de miere şi 2 linguri de lapte. Amestecul se întinde pe faţă şi pe gât. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

 

Medic: „Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când corpul acumulează kilograme, inflamația este peste tot

Potrivit medicilor, ,,obezitatea nu este doar ce vedem în exterior”. Atunci când corpul acumulează kilograme peste kilograme, știm că inflamația există peste tot.

În tubul digestiv, vedem colonul atacat din toate direcțiile de această inflamație. Este unul dintre motivele pentru care există cea mai frecventă patologie la acest nivel.

„Nu s-a demonstrat care este exact factorul de risc, obezitatea sau sedentarismul, lipsa activității, sau ambele, nu știm dar sunt legate una de cealaltă”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie oncologică, București, conform protv.ro.

,,Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior. Când deschidem pacienții obezi, observăm că e foarte multă grăsime și în interior și această grăsime nu e sănătoasă. Intestinul funcționează mai greu cu atâta grăsime.

Un studiu recent din 2023 a arătat că rata de pacienți tineri diagnosticați cu cancer de colon sub vârsta de 50 a crescut cu 20%, și este dublu față de 1995, când s-a făcut ultimul studiu pe această temă”.

Obezitatea este o boală, care se tratează. Prin tratamentul acesteia, scade riscul bolilor legate de obezitate, inclusiv a bolilor colonului.

Protejăm colonul prin educație fizică, mers pe jos zilnic. În interiorul colonului, găsim mușchi netezi. Au o mișcare permanentă. Mișcarea lor e activată de mișcarea întregului corp.

„Mișcarea protejează împotriva cancerului. De ce? Țesuturile sunt bine vascularizate. Circulația fiind bună, aducem oxigen fiecărei celule și nu o ține în condiții de stres, ci în condiții normale. Aceasta e un lucru, care protejează celulele”, afirmă prof. dr. Schmitz Winnenthal, medic chirurgie oncologică.

Tot prevenție activă înseamnă fibrele din alimentație, conținute de vegetale. Constipația, care se prelungește, are nevoie de sfat medical. De asemenea, sângerările trebuie investigate.

Dar, chiar dacă, nu aveți simptome, colonul trebuie investigat de rutină, prin colonoscopie. Aceasta deoarece eventualele tumori nu dor. În timpul colonoscopiei de rutină, care se face cu sedare, se pot elimina polipi. Sunt formațiuni nepericuloase, dar pe care se formează peste 95% din cancerele de colon.

„La colonoscopie se poate identifica acel polip. Se îndepărtează cu totul în țesut sănătos și sub el rămâne o mică rană, care se închide. Se trimite apoi la anatomie patologică și se analizează cu microscopul”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chiurgie oncologică.

După ce am curățat colonul de toți polipii, eliminăm riscul pe următorii 5 pâna la 10 ani de cancer.

Cancerul de colon incipient se poate opera cu incizii de dimensiuni mici, se reia activitatea în două săptămâni după intervenție. Dacă îl scoatem la stadiu de polip, se pot elimina la colonoscopie, și eliminăm riscul de cancer și scapi și de operație”.

Polipii scoși în timpul colonoscopiei înseamnă prevenție împotriva cancerului de colon. Nu avem program național pentru cancerul de colon, așa că investigația se face de rutină doar la cerere.


Dacă vrei să abordezi și TU un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta pentru Yahoo Life.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

sursa

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Domnica Cemortan își vinde pantofii pentru o cauză nobilă! Internauții n-au apreciat gestul
Articolul anterior
Andra este însărcinată. Află sexul copilului
Articolul următor