Reţetă din seminţe de dovleac împotriva constipaţiei

Constipaţia, adică evacuarea dificilă sau rară a conţinutului intestinal, este o problemă frecvent întâlnită şi care crează incomodităţi. Totodată, medicii ne asigură că reglarea tranzitului intestinal şi prevenirea constipaţiei se datorează în mare parte nu medicamentelor ci corecţiei dietei şi obiceiurilor alimentare.

separator

shutterstock_117103336Durată normală între scaune diferă de la persoană la persoană. Unii oameni au scaun de 3 ori pe zi, iar alții doar de 1-2 ori pe săptămână. De obicei, întârzierea eliminării materiilor fecale pentru mai mult de 3 zile poate fi considerată constipație.

Reţetă din seminţe de dovleac pentru reglarea tranzitului intestinal

Din 60 g de seminţe decorticate şi pisate de dovleac se obţine o pastă care se amestecă cu 2 linguriţe de miere. Se consumă această cantitate pe parcursul a două zile, dimineaţa, pe stomacul gol.

Cei care suferă din cauza problemelor de stomac nu vor putea tolera mierea consumată pe stomacul gol.

Greşeli de alimentaţie care provoacă constipaţia

Seminţele de dovleac sunt bogate în vitamine şi microelemente, cum ar fi vitaminele A, E, F, vitaminele grupului B, zinc, fier, fosfor, magneziu. Acestea sunt de asemenea o sursă bună de proteine şi aminoacizi, 100g de seminţe conţin 35 g de proteine şi apropate toţi aminoacizii esenţiali pentru organism.

sursa

alte Articole interesante