Suc de castraveţi, morcovi, sfeclă şi lămâie, benefic pentru detoxifiere, slăbire, reumatism şi diabet!

O combinaţie delicioasă de legume şi fructe sănătoase, proaspete, nu poate lipsi din meniul acestui sezon, cu atât mai mult cu cât acestea sunt încărcate în vitamine şi microelemente, exercitând asupra organismului un puternic efect de curăţare de toxine, în timp ce hidratează şi răcoresc corpul.

separator

aaaaaSucul de castraveţi, morcovi, sfeclă şi lămâie este o băutură nutritivă, bogată în vitamine, precum vitamina A, B3, B5, B7, B9, C, K, substanţe minerale, cum ar fi calciu, kaliu, sodiu, magneziu, mangan, fier, zinc, fosfor, dar şi fibre alimentare.

Pentru a beneficia de nutrienţii şi fibrele dietetice ale legumelor, la prepararea sucului, castraveţii se vor stoarce cu tot cu coajă.

Ingrediente: 2 castraveţi de mărime medie, 2 morcovi şi/sau 2 mere, 1 ţelină mică sau sfeclă roşie.

Se adaugă în robotul de bucătărie sau în storcătorul de fructe toate ingredientele tăiate în bucăţi mai mici şi se mixează foarte bine. Sucul se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun sau cu o jumătate de oră înainte de masă de prânz, timp de cel puţin 3-4 săptămâni.

cantbeetitHidratează şi elimină toxinele

Sucul de castraveţi, morcovi şi lămâie conţine apă alcalină, o excelentă cale de eliminare a toxinelor, facilitând digestia şi promovând scăderea în greutate.

Este foarte bun diuretic natural

Sucul este recomandat în litiază renală, artrită şi gută. Băutura mărunţeşte calculii renali, totodată, conţinutul generos de minerale previne căderea părului şi întăreşte unghiile. În acest caz, se amestecă o parte suc de castraveţi cu 3 părţi de sfeclă roşie, 11 părţi de suc de morcov şi una de suc proaspăt de lămâie. Sucul de castraveţi, morcovi şi sfeclă accelerează eliminarea toxinelor din corp.

Calmează durerile articulare

Fructele şi legumele colorate manifestă proprietăţi antiinflamatoare asupra ţesuturilor organismului. Combinat cu morcovi, sucul de castraveţi menţine sănătatea oaselor şi articulaţiilor, ajutând la ameliorarea simptomelor în bolile articulare. Pentru dureri articulare, se prepară o băutură din 200 ml suc de castraveţi, combinat în părţi egale cu suc de morcovi şi sfeclă. Se consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, în cură de 3-4 săptămâni.

Apple-carrot-beetroot-cucumber-and-celery-juiceAjută la slăbit

Sucul de castraveţi, morcovi, lămâie şi ghimbir combate retenţia apei în organism, fiind de mare ajutor în curele de slăbire. Datorită conţinutului de fibre alimentare, ingredientele ajută la reglarea funcţiei tractului digestiv.

Se consumă 1 litru de suc, zilnic, în patru porţii, 3 zile pe săptămână.

Reduce colesterolul şi glicemia

Legumele conţin substanţe cu efect antioxidant ce reduc efectul nefast al colesterolului asupra endoteliului vascular. Datorită fibrelor dietetice pe care le conţin, castraveţii, morcovii şi sfecla împiedică absorbţia grăsimilor, dar şi a glucidelor la nivelul intestinului, contribuind astfel la reducerea cantităţilor acestora în sânge, fiind de ajutor persoanelor care suferă de diabet.

Menţine sănătatea oaselor şi a rinichilor

Sursă excelentă de vitamina K, sucul din legume joacă un rol foarte important în menţinerea oaselor puternice.  Mai mult decât atât, acesta menţine sănătatea rinichilor, prevenind depunerea calculilor şi hidratând celulele organismului.

sursa

alte Articole interesante