Doi medici de la urgență s-au intoxicat cu vaporii pesticidelor folosite în gospodăria din Cantemir

Doi membri ai echipajului medical, care au fost la domiciliul familiei intoxicate cu erbicide, în satul Flocoasa, Cantemir, au ajuns la spital cu aceleași simptome de vomă și amețeli.

separator

„Este vorba despre doi membri ai echipajului medical, care au venit cu ambulanța în noaptea de duminică spre luni, la domiciliul victimelor, atunci când mama fetițelor a refuzat spitalizarea. Starea lor de sănătate s-a agravat pe parcursul zilei de ieri, ei având aceleași simptome de vomă și amețeli. Cei în cauză au fost transferați, de la spitalul din Cantemir, în Secția toxicologie a spitalului „Sfânta Treime” din capitală”, a declarat Diana Blanaru, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală urgentă Prespitalicească, pentru deschide.md.

Cei doi angajați ai CNAMP au fost internați în aceeași secție unde se află internate cele două femei, despre care medicii zic că starea de sănătate este stabilă.

Două femei, de 33 și, respectiv, 57 de ani, dar și trei copii, două fete de 4 și 11 ani, precum și un băiat de 8 ani, au ajuns la spital după ce ar fi inhalat vapori de insecticid „Valsofid”. Copiii au decedat în spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva.

alte Articole interesante