«Donat Mg» – te ajută să slăbești sănătos!


Sergiu Bujor,
medic-chirurg,
cercetător ştiinţific în Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice “Chirurgia Reconstructivă a Tractului Digestiv”

Reprezentanții Companiei «Donat Mg» au vorbit despre eficiența produsului recomandat de ei spre consum, doamnelor prezente la antrenamentele de shaping. Iar pentru cele care nu au auzit despre proprietățile apei «Donat Mg» am hotărât să publicăm un articol, care să cuprindă întrebările cele mai des adresate reprezentaților «Donat Mg».

1) Unde se află izvorul apei «Donat Mg»?

Izvorul «Donat Mg» se află în orășelul Rogaska Slatina, Slovenia. În prezent, Rogaska Slatina a devenit una din cele mai mari stațiuni balneare din Europa Centrală.

2) Care sunt beneficiile apei «Donat Mg» asupra organismului?

Apele minerale bogate în magneziu normalizează digestia şi metabolismul intracelular şi acoperă nevoile zilnice ale organismului în magneziu, atât la pacienţi cu diverse maladii cât şi la oameni sănătoşi. Respectiv, «Donat Mg» previne formarea pietrelor la rinichi, împiedică depunerea kilogramelor în plus, întăreşte muşchii inimii şi sistemul imunitar, creşte rezistenţa la stres, previne ateroscleroza şi osteoporoza.

3) Care este doza zilnică recomandată?

Efectul terapeutic al apei «Donat Mg» te ajută să faci faţă tulburărilor metabolice şi bolilor tractului gastro-intestinal. Dezintoxicarea organismului are drep scop obţinerea unui corp mai suplu sau îmbunătăţirea calităţii sănătăţii dumneavoastră în general. Apa «Donat Mg» este unică în componenţa sa de minerale şi în conţinut de magneziu (Mg).

Pentru curăţirea eficientă a organismului «Donat Mg» se întrebuinţează după următoarea schemă:

Cursul se repetă de 2-3 ori pe an.

4) Ce se poate întîmpla dacă măreşti doza zilnică recomandată?

Trebuie să ţii cont, că uneori, în dependenţă de vârstă, greutate – doza zilnică poate fi mărită sau scăzută (dar niciodată, sub 400-500 ml, ca să acoperim necesarul zilnic cu magneziu).

În general, dacă diareea provocată de faptul că magneziul sporeşte eliberarea bilei (ca rezultat – dezintoxicarea organismului), este mult prea pronunţată: încercă să micşorezi doza zilnică consumată.

Ideal ar fi să mărești treptat doza zilnică de «Donat Mg»  consumat: de la 500-600 ml în prima săptămână, la 700-800 ml în a doua săptămână, pîna la 900 ml pe zi în următoarele săptămâni, până la sfârşitul tratamentului (în unele cazuri, la pacienţi cu obezitate pronunţată, doza poate creşte până la 1,3-1,5 l pe zi).

5) Este «Donat Mg» recomandat copiilor?

«Donat Mg» activează schimbul de proteine şi carbohidraţi, reglementează creșterea oaselor și a țesutului muscular, are un excelent efect anti-stres, reduce anxietatea, îmbunătățește somnul, starea de spirit şi starea de sănătate. Datorită proprietăților vasodilatatoare, magneziul are un efect pozitiv asupra mușchiului cardiac, scade tensiunea arterială, ameliorează spasmele, durerile şi crampele musculare, întăreşte sistemul imunitar.

Fără magneziu nu se absoarbe calciul, care întărește oasele, dinții; și potasiul, ce întărește mușchiul cardiac şi creierul.

Doză unică se calculează din raportul 3-5 ml/kg din greutatea corporală. Adică un copil de 30 kg ar tebui să consume câte 90 ml de Donat Mg de 3 ori pe zi. Cursul de consum a apei este de 4 săptămâni de 2 ori pe an.

6) Care sunt urmările deficitului de magneziu pentru organismul uman?

  • Stresul, oboseala cronică;
  • Anxietatea, nervozitatea, agitația, fobia, depresia, agresivitatea, furia;
  • Tulburările de somn;
  • Oboseala ochilor, tremorul pleoapelor, ticul nervos;
  • Convulsii;
  • Disfuncții vegetative – distonia vasculară, palpitaţii, aritmii;
  • Dischinezii biliare.
  • Diabetul zaharat, obezitatea;
  • Răceli frecvente şi convalescenţa după boli infecţioase.

Deficiența de magneziu participă în modelul clinic al îmbătrânirii, mai ales în ceea ce privește simptomele neuromusculare, cardio-vasculare și renale. Fără magneziu, nu este absorbit calciul şi, în loc de oase, el se depune pe pereţii vaselor sangvine şi în rinichi, formând pietre, fără el potasiul nu este fixat în interiorul celulelor, iar acest fapt slăbește inima și creierul.

7) Sunt pietrele la rinichi o contraindicaţie pentru consumul acestei ape?

Pietrele sau nisipul la rinichi nu constituie o contraindicaţie pentru consumul «Donat Mg». Deoarece «Donat Mg» este inhibitor natural al formării pietrelor de calciu, iar consumul periodic al apei «Donat Mg», te va ajuta să elimini pietrele din rinichi pe cale naturală şi va preveni formarea altor noi.

8) Cum te ajută această apă să slăbești?

«Donat Mg» se distinge prin următoarele proprietăţi asupra siluetei noaste:

  • Conținut în apa minerală – Magneziul (Mg2 +) și Calciul (Ca 2 +) –  reacţionează cu grăsimi, ducând la formarea sărurilor, ce nu sunt absorbite la nivelul tractului gastro-intestinal. Având în vedere că pentru nevoile organismului, grăsimile sunt luate din rezervele corpului, rezultatul poate fi rapid şi fără risc de deficienţă de micronutrienţi esenţiali.
  • Consumul de apă minerală «Donat Mg» îmbunătăţeşte activitatea tractului digestiv şi duce la normalizarea metabolismului, curățind organismul de toxine;
  • «Donat Mg» îmbunătăţeşte toleranța la insulină, accelerând prelucrarea grăsimilor acumulate în organism pentru a produce energie.
  • Compoziţia unică a apei minerale «Donat Mg», care conţine toate elementele necesare pentru activitatea organismului, ajută la înlăturarea deficienței de microelemente şi, astfel, face posibilă reducerea cu un sfert a limentației obișnuite.
  • «Donat Mg» reduce pofta de mâncare, deci cei care urmează dieta cu apa «Donat Mg» nu simt discomfortul provocat de foamea continuă.

9) Există contraindicaţii pentru cosumul acestei ape?

Apa Donat Mg este 100% naturală. Are o tolarenţă bună de către organismul uman şi nu creează dependenţă.

Totuşi, datorită efectului său coleretic sunt prezente unele contraindicaţii, cum ar fi: insuficienţa renală acută şi cronică; litiaza biliară care necesită intervenţie chirurgicală; cancer în stare avansată; perioada de avansare sau decompensare a bolii de bază; stări ce necesită spitalizare şi tratament spitalicesc; agravarea recentă a ulcerului gastric şi duodenal, acompaniate de sângerare.

Puncte de vânzare în Chișinău
Str. acad.Natalia Gheorghiu 30, of. 250
079 003308 – recepţionarea comenzilor
060 241144 – foi turistice Rogaska Slatina 

Apa „Donat MG”, o mai puteţi procura fie online, fie din clinicile On Clinic sau de la distribuitorii oficiali din Bălţi şi Orhei.

Întreabă doctor@unica.md
Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Triunghiul morții. Ce NU ai voie să-l atingi cu mâinile

Triunghiul morții. NU ai voie să-l atingi cu mâinile. Mulți dintre noi știm că există o zonă pe fața noastră numită „triunghiul morții”. Această zonă este deosebit de vulnerabilă. Medicii spun că nu ai voie să o atingi cu mainile, este susceptibilă la infecție.

Cele trei puncte ale sale sunt: ​​Nasul, pliurile nazolabiale și buzele. În această zonă a feței există cel mai mare număr de vase care nu sunt echipate cu supape speciale.

Dacă o infecție pătrunde prin acest triunghi, ea pătrunde inevitabil în creier, ceea ce poate duce la diverse complicații și chiar la moarte. Dermatologii avertizează că ar trebui să limitați cât mai mult posibil atingerea acestei zone cu mâinile.

Acolo există cel mai mare număr de microorganisme periculoase, iar oamenii nici măcar nu se gândesc la asta. Trei probleme principale sunt cunoscute în această zonă a feței: Acestea sunt punctele negre, furunculele și părul din nas.

Furunculele apar din cauza blocării glandei sebacee, după care puroiul se acumulează sub piele. Se poate spune că furunculoza este cea mai periculoasă problemă dermatologică pe care o poate avea oricine.

În niciun caz nu trebuie să încercați să eliminați singur un furuncul. Acasă, puteți folosi o compresă peste noapte cu unguent cu ihtiol, dar este bine să vizitați un specialist.

Punctele negre în medicină se numesc comedoane. Aceasta este, de asemenea, o problemă cu glandele sebacee blocate, dar consecințele acesteia sunt complet diferite.

Pentru a îmbunătăți curățarea feței, vă recomandăm să folosiți măști negre sau să vizitați saloanele de înfrumusețare unde veți primi o curățare profesională. O mască neagră poate fi pregătită și acasă.

Utilizați apă, gelatină și cărbune activat.

Toată lumea are păr pe nas. Și nu e nimic rău în asta. Deși acest lucru nu arată bine din punct de vedere estetic, au o funcție importantă. Experții nu recomandă tăierea sau smulgerea lor, deoarece astfel de proceduri pot provoca infecție.

sursa

Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din Nisporeni și servicii medicale stomatologice copiilor din raioanele Criuleni și Strășeni

Orarul consultațiilor profilactice gratuite pentru perioada 25 – 29 martie. Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Nisporeni și anume:

– pe 27 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Bălănești, unde vor ave acces locuitorii satelor  Bălănești, Vânători, Găureni și Păruceni;

– în perioada 28 – 29 martie în Centrul de Sănătate Boldurești, unde vor ave acces locuitorii satelor Brătuleni, Cârnești și Băcșeni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Criuleni și Strășeni, și anume:

– în zilele de 25 – 26 martie  – în localitatea Miclești, Criuleni;

– în intervalul 27 – 29 martie  – în localitatea Drăsliceni, Criuleni.

– în zilele de 25 – 26 martie –  în localitatea Vorniceni, Strășeni;

– în perioada  27 – 29 martie –  în localitatea Micleușeni, Strășeni.

Săptămâna trecută 417 copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Astăzi este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

11 milioane de cazuri de tuberculoză sunt înregistrate anual la nivel mondial, ceea ce înseamnă că aproape un sfert din populația globului a trecut sau trece prin boală. Printre cauzele acestei maladii se numără sărăcia, atrag atenția specialiștii cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată azi.

În Republica Moldova, fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) acoperă financiar serviciile de prevenire, diagnostic și tratament al tuberculozei. De aceste servicii beneficiază gratuit atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate.

Începând din acest an, este aplicată o nouă modalitate de rambursare a cheltuielilor pentru pacienții afectați de tuberculoză, potrivit Radio Moldova.

Astfel, fiecare pacient care urmează tratamentul în condiții de ambulatoriu beneficiază gratuit de un card bancar, pe care sunt alocați banii de la CNAM și cu ajutorul căruia procură produse alimentare din orice magazin din țară care dispune de terminal de plată.

Potrivit experților, tuberculoza este principalul agent infecțios letal după virusul care provoacă SIDA și parazitul care cauzează malarie. Sunt peste 1,6 milioane de oameni care mor anual, circa 4.000 pe zi, iar experții în sănătate publică ai Organizației Națiunilor Unite atenționează că diagnosticarea și tratarea se dovedesc în dese rânduri foarte dificile.

Tuberculoza afectează cel mai frecvent plămânii, dar pot fi atacate şi oasele, rinichii, ganglionii limfatici, sistemul nervos central, ficatul și alte organe, în anumite cazuri putând duce chiar la deces. Infecția se transmite de om la om prin strănut, tuse sau salivă.

Adresați-vă la medic în cazul în care aveți tuse persistentă mai mult de 3 săptămâni, scădere în greutate nejustificată și lipsa poftei de mâncare, transpirații nocturne, oboseală, expectorații, dificultăți de respirație, tuse cu sânge. Este important de amintit că, în circa 40% din cazuri, tuberculoza poate evolua, o lungă perioadă, fără nici un simptom. Prin urmare, nu neglijați examenele medicale periodice, de prevenție!

Măsuri de prevenire a tuberculozei:

– Acoperiți de fiecare dată nasul și gura în momentul strănutului sau tusei, nu scuipați pe jos;

– Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun;

– Aerisiți în mod regulat încăperile și evitați spațiile aglomerate;

– Evitați contactul cu persoane cu forme active de tuberculoză;

– Adoptați un stil de viaţă sănătos şi un regim alimentar bogat în vitamine și alți nutrienți;

– Dacă ați fost în contact cu o persoană bolnavă de TBC, adresați-vă medicului de familie.

Pentru prevenirea tuberculozei, medicii recomandă vaccinarea nou-născuţilor la a 4-5 zi după naştere.

Ivan Urgant divorțează!
Articolul anterior
Indiana: Altădată… despre melci…
Articolul următor