A fost identificată gena responsabilă pentru disfuncția erectilă la bărbați

Cercetătorii au identificat o genă ce este parțial resposabilă pentru disfuncția erectilă la bărbați. Descoperirea poate ajuta la crearea unor tratamente mai eficiente, conform specialiștilor.

separator

Bărbații care dețin o copie a acestei variante au un risc cu 59% mai mare de dezvoltare a disfuncției erectile. Rezultatele au la baza analiză unei baze de date ce conține 36.649 de pacienți ai centrului Kaiser Permanente Northern California.

Riscul disfuncției erectile apare la unu din cinci bărbați, conform unui studiu realizat în 2007, în SUA, dar riscul crește odată cu vârsta. Aproape o treime din riscurile disfuncției erectile sunt asociate factorilor genetici. Conform noului studiu, varianta genetică, descoperită recent, crește riscul apariției afecțiunii cu 2%, notează descoperă.ro.

„Știm că există și alți factori precum fumatul, obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare, iar bărbații care încearcă să rezolve aceste probleme pot reduce riscul disfuncției erectile”, a declarat Eric Jorgenson, autorul studiului.
„Din cauza faptului că regiunea din genomul uman descoperită recent pare că crește independent riscul acestei afecțiuni, putem dezvoltă noi tratamente ce atacă variațiile din zona genetică. Acest lucru are potențialul de a ajută bărbații ce nu răspund tratamentelor existente în prezent”, adaugă Jorgenson.

alte Articole interesante