Medicii ginecologi dezvăluie ce-i enervează foarte tare la pacientele lor

Ginecologia este un domeniu delicat și sensibil atât pentru paciente, cât și pentru medicii care practică această specialitate. Pentru a fi ginecolog, trebuie să ai vocație, nu oricine poate deveni un bun practician.

separator

Ginecologia se ocupă de organele reproducătoare, de sarcină și naștere. Ca oricine care are un job ce presupune interacțiunea cu un public general, ginecologii au și ei parte de momente care-i scot din sărite.

Iată câteva lucruri care-i deranjează pe ginecologi, și de care poate ar fi bine să ții cont data viitoare când mergi la o consultație.

1. Nu-ți anula programarea doar pentru că ești la menstruație. Ginecologul știe ce înseamnă asta, nu-i nicio rușine!

2. Nu te auto-diagnostica și nu recurge la automedicație pentru diverse probleme ginecologice. Nu ești medic, iar dacă crezi că ceva e în neregulă, fă o programare.

3. Fiecare femeie știe că trebuie să stea în poziția corectă pe masa de ginecologie.

4. Treaba unui ginecolog e să intre în contact cu părțile intime ale femeii. O mulțime de femei se simt rușinate să vorbească despre lucrurile care li se întâmplă acolo jos, dar nu trebuie. Ginecologul nu te critică, el trebuie să știe ce ți se întâmplă.

5. Examenul pelvian și Papanicolau salvează vieți. La fiecare trei ani, trebuie să faci un test Papanicolau, care se face simplu și rapid, iar dacă nu-l faci, ginecologului nu-i va plăcea asta.

6. Când mergi la un ginecolog nou, spune-i dacă ai avut copii, dacă ai făcut cezariană sau ai născut natural. E important ca el să știe chestia asta.

7. Există multe femei care preferă medici ginecologi femei. Nu te duce fără să știi dacă ginecologul tău e femeie sau bărbat.

8. Fii deschisă în legătură cu viața ta intimă. Medicul ginecolog trebuie să știe toate lucrurile care te deranjează. Ginecologii văd și aud lucruri ciudate tot timpul, nu ești singura care poate avea chestii dubioase de spus.

sursa

alte Articole interesante