„Mierea de aur” sau cel mai puternic antibiotic natural

Turmericul conţine un fitonutrient esenţial activ numită curcumina, întrebuinţat în tratarea a peste 150 de boli. Este singurul condiement considerat a aduce peste 500 de beneficii sănătăţii şi este cel mai puternic antioxidant natural disponibil. Curcuma a fost utilizată în mod tradițional de mii de ani ca un remediu pentru stomac și boli de ficat, precum și local pentru a vindecă răni, datorită proprietăţilor anti microbiene.

separator
1

Acest condiment oriental distruge bacteriile, de aceea în medicina chineză este utilizat pentru tratamentul diferitelor infecții și ca un antiseptic.

  • Reduce inflamațiile
  • Previne apariția cancerului
  • Tratează aciditatea
  • Medicament pentru inimă
  • Tratament anti-aging
  • Previne şi suprimă boala Alzheimer
  • Protejează funcţiile hepatice.

O combinaţie foarte simplă, puternică din punct de vedere terapeutic este cea din turmeric şi miere. Pune o lingură de turmeric şi 100 gr. miere şi lasă amestecul la frigider. Cei care suferă de alergii mai pot adăuga şi suc de lămâie. Iar pentru a creşte eficienţa turmericului adaugă o linguriţă de piper negru măcinat.

Cum se consumă

Se poatea bea ca un tonic, amestecând o linguriţă din compoziţie cu o cană de apă călduţă. La primele simptome de răceală se bea o dată la două ore, trei zile. De regulă, după 3 zile de tratament simptomele dispar.

Potrivit medicilor tibetani turmericul cu miere se consumă: 

  • Înainte de masă, pentru gât şi plămâni;
  • În timpul mesei, pentru sistemul digestiv;
  • Dupăî masă pentru colon şi rinichi.

Contraindicaţii

Acest remediu poate avea efect de reducere a tensiunii arteriale şi a nivelului de zahăr în sânge, de aceea cei care suferă de hipotensiune sau diabet e bine să consulte un medic înainte de a folosi turmericul.

alte Articole interesante