Nu consuma ghimbir dacă te regăsești în această listă, vezi care sunt motivele

Ghimbirul este apreciat încă de acum două milenii pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, în special în menținerea funcționalității digestive. Aromată intens și revigorantă, rădăcina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucătăria asiatică, ci un adevărat izvor de subsțante cu efect terapeutic.

separator

Printre beneficiile ghimbirului sunt: ameliorează constipația, diareea și tot felul de probleme digestive, îmbunătățește circulația, stimulează sistemul imunitar, previne formarea cheagurior de sânge, scade tensiunea arterială și colesterolul, previne bolile cardiovasculare, inhibă creșterea celulelor canceroase, ameliorează crampele menstruale, ameliorează artrita, durerile musculare și alte dureri de articulații, combate greața, migrenele, tusea, ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Totuși, în ciuda numeroaselor sale beneficii, ghimbirul nu trebuie consumat în următoarele situații:

1. Afecțiuni ale sângelui
Rădăcina de ghimbir stimulează circulația sângelui, ceea ce-l face benefic în cazul obezității, diabetului, bolii Rynaud sau boala arterelor periferice. Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat de cei care suferă de hemofilie. Hemofilia este o tulburare genetică ce presupune reducerea capacității coagulării sângelui, ceea ce înseamnă că și o mică rană ce sângerează poate duce la deces. Ghimbirul neutralizează efectele medicamentelor împotriva hemofiliei și poate agrava situația.

2. Ghimbirul nu trebuie combinat cu anumite medicamente
Sunt persoane care iau medicamente pentru tensiune ridicată sau pentru diabet. Unele dintre acestea nu trebuie, sub nici o formă, combinate cu ghimbirul. Combinarea de ghimbir cu autocoagulanți, beta-blocante sau medicamente de insulină, poate fi extrem de periculoasă. Ghimbirul stimulează subțierea sângelui, reduce tensiunea și diminuează astfel efectele medicamentelor. Cel mai bine este sa vă întrebați medicul.

3. Ghimbirul nu este recomandat oamenilor foarte slabi
Daca trebuie sa mai luați în greutate nu este recomandat să consumați ghimbir pentru că efectul ar fi exact cel contrar și ați putea chiar să pierdeți și mai mult în greutate. Ghimbirul este bogat în fibre și crește niveul pH-ului stomacului stimulând enzimele digestive. Astfel, va duce la scăderea apetitului și, mai grav, căderea părului, menstruație neregulată și masa musculară redusă.

4. Sarcină
Ghimbirul abundă în stimulenți ai sănătații mușchilor și digestiei, însă, consumat în timpul sarcinii, ghimbirul poate duce la contracții și nașteri premature. Ghimbirul este interzis în cel de-al treilea trimestru al sarcinii. În plus, consumul de ghimbir inhibă absorbția anumitor vitamine și fierului.

Cu ce puteți înlocui ghimbirul?

Daca vă aflați în vreuna dintre cazurile enumerate mai sus, puteți înlocui ghimbirul cu cayene pepper sau paprik. Milka Raicevic, un nutriționist faimos, susține că efectele ardeiului sunt similare cu cele ale ghimbirului.

Ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

alte Articole interesante