O femeie a murit, iar alta a ajuns la spital după ce au mâncat pateu de casă. Care a fost motivul îmbolnăvirii?

O femeie, ajunsă în stare gravă la un spital din Capitala, se plânge că medicii din Ștefan Voda au refuzat să-i acorde ajutor. Tânăra a chemat de câteva ori o ambulanță, dar a fost nevoită să meargă la spital cu autobuzul, deși abia se ținea pe picioare.

separator

Femeia este internată acum la spitalul Toma Ciorba. De o săptămână se află în secția de reanimare, cu diagnosticul de botulism, o infectie alimentară gravă care, dacă nu este tratată urgent, poate duce la deces sau paralizie. Botulismul poate apărea în moduri diferite. Sporii bacteriei sunt comuni, atât în apă cât și în sol. Ei produc toxina botulinică, atunci când sunt expuși la niveluri scăzute de oxigen și anumite temperaturi. Botulismul alimentar apare atunci când sunt consumate alimente ce conțin toxina, în special conserve gătite în condiții casnice.

Femeia spune că i s-a făcut rău după ce pe 16 ianuarie a mâncat o tartină cu pateu de casă și că a fost la spitalul raional, i-au spus că are o infecție la gât și i-au dat antibiotice.

Bunica femeii ar fi mâncat din aceleași bucate, iar la câteva zile a murit. Pentru că în câteva zile a început să se simtă și mai rău, femeia a chemat ambulanța însă răspunsul a uluit-o: “Mi-au zis – ia-ti catrafutele si vina singura.” Așa că a luat autobuzul și s-a pornit la spital.

..La spital m-au lăsat într-un salon, fără să-mi facă nimic. Abia a doua zi mi-au pus o picurătoare”, spune femeia. Ulterior, pentru ca starea pacientei s-a înrăutățit, medicii din Ștefan Voda au chemat o ambulanță de la Chisinau și au trimis-o la spitalul de boli infectioase Toma Ciorba, unde a fost dusă direct în reanimare, în stare gravă.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante