O micuță artistă de numai 10 ani, a murit subit din cauza unei viroze complicate cu encefalită

Tragedie fără margini într-o familie din Rovinari, România. O fetiță de numai 10 ani, o artistă în devenire, Ana Maria Gheorghițoaia, a murit din cauza unei complicații severe cauzate de o viroză.

separator

Fetița a intrat în comă înainte de sărbători, din cauza unei encefalite acute. Ana Maria era extrem de talentată, luase mai multe premii la concursuri și filmase primul videoclip cu o televiziune locală.

Fetița a început să se simtă rău înainte de Sărbători, iar părinții au dus-o la medicul de familie care i-a prescris un tratament pentru viroză respiratorie. Părinții au dus-o acasă și i-au dat tratamentul prescris de medicul de familie numai că, micuța Ana Maria s-a simțit din ce în ce mai rău.

Pe 2 aprilie, părinții au dus-o pe fetiță la urgență.

„Era confuză. Au chemat infecționistul, au chemat neurologul. A fost dusă pe ATI, a făcut convulsii tonico-clonice, cu febră 39, și după aceea s-a stabilit să fie transferată la București, la ‘Marie Curie’. Am înțeles că, deocamdată, starea este staționară. Este tot în comă, dar foarte multe nu știm. A fost o suspiciune de encefalită, cu lichid clar. Ulterior s-a stabilit că este o encefalită acută”, a precizat joi pentru pandurul.ro, dr. Larisa Panduru, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Micuța a fost transferată la spitalul Marie Curie din București, unde s-a stins din viață sâmbătă, potrivit pandurul.ro.

Ana Maria Gheorghițoaia era extrem de talentată și avea un viitor promițător în muzică.

alte Articole interesante