O tânără cu sindromul Down a născut un copil sănătos

Persoanele cu sindromul Down sunt rareori capabile să conceapă. Cu toate acestea, potrivit americanpregnancy.org, 15-30% dintre femeile cu trisomia 21 sunt reproductive. Este adevărat că acestea riscă să nască un copil cu aceeași boală. Prin urmare, este necesar să se consulte de fiecare dată un genetician, înainte de a concepe.

separator

Doi soți cu sindromul Down, din California, au devenit părinți în 2016. Din păcate, tânăra a născut un băiat, cu aceeași boală.  Lisa avea 29 de ani când l-a întâlnit pe viitorul tată al copilului său, Nick. Sarcina acesteia a fost dificilă, copilul s-a născut cu 4 săptămâni mai devreme. Lisa și mama ei au decis să-l crească pe Nick împreună. În 2010, o femeie cu sindromul Down a născut un copil normal.

În 2010, revista Journal of Infertility and Fetal Medicine, vol. 1, nr. 1. 45, a raportat cazul unei femei în vârstă de 25 de ani, care suferea de sindromul Down și care a dat naștere unui copil sănătos, la 38 de săptămâni de gestație, prin cezariană. Tatăl copilului era sănătos, avea un cariotip normal.

alte Articole interesante