Patru persoane au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Intoxicația cu ciuperci continuă să facă victime, în ciuda avertismentului medicilor. După ce săptămâna trecută doi frați, din Florești, au murit după ce au consumat ciuperci otrăvite, în ultimele 24 de ore, alte patru persoane au avut nevoie de ajutor medical din cauza aceleiași probleme.

separator

Trei adulți și un copil, din raioanele Briceni, Strășeni și municipiul Chișinău, au necesitat ajutor din partea medicilor în urma intoxicației cu ciuperci, anunță specialiștii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Victimelor le-a fost acordată asistența medicală de urgență la domiciliu. Ulterior, pacienții au fost transportați în instituțiile medicale specializate.

Medicii avertizează că metodele tradiționale care arată dacă unele ciuperci sunt sau nu comestibile nu sunt sigure. Este recomandat consumul de ciuperci de cultură doar, provenite din unități autorizate sau însoțite de certificate de calitate. Evitați cumpărarea ciupercilor de la comercianții ambulanți, culegătorii amatori sau persoanele străine, de la marginea drumurilor.

alte Articole interesante