Peste 120 de copii au ajuns la spital cu boli diareice acute

Săptămâna trecută, 121 de copii din municipiul Chişinău au fost internaţi în instituţiile medicale de profil infecţios cu boli diareice acute. Potrivit medicilor, numărul cazurilor de boli infecţioase a crescut faţă de săptămânile trecute.

separator

În perioada 21–27 mai la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău au fost declarate de către instituţiile medico-sanitare publice şi private 186 cazuri de boli diareice acute. Cele mai multe cazuri de infecţii diareice acute au fost înregistrate în rândul copiilor de vârstă preşcolară – 131 cazuri sau 70,43% din numărul total. Rata spitalizării a constituit 65,05 %, raportează moldpres.md.

Printre copiii care frecventează grădiniţele, au fost înregistrate 56 de cazuri sporadice de boli diareice acute.

Semnele clinice ale acestui grup de infecţii sunt diferite, însă toate provoacă febră înaltă de până la 40°C, dureri în abdomen, greţuri, vomă, slăbiciuni generale, cefalee. La copii, în special la micuţii de până la un an, semnele clinice se dezvoltă mai repede decât la adulţi şi starea sănătăţii se poate agrava în timp scurt.

În cazul apariţiei semnelor clinice de boli diareice acute, nu se permite autotratamentul, mai ales când aceste simptome se dezvoltă la copii. Recomandarea de bază este consultarea de urgenţă a medicului de familie cu prescrierea tratamentului adecvat.

alte Articole interesante