Resturile de săpun rămase în hoteluri sunt reciclate în produse noi de igienă personală

Ai știut că resturile de săpun rămase aproape în toate hotelurile lumii sunt reciclate de către o organizație din Statele Unite ale Americii, alături de gelul de duș, șamponurile și balsamurile de păr. Acestea trec printr-un proces de sterilizare, apoi sunt transformate în produse noi-nouțe.

separator

Anual, sute de milioane de bucăți de săpunuri sunt aruncate în multe țări care nu se implică în reciclarea lor. Potrivit proiectuluil „Global Soap” din SUA peste un milion de decese ar putea fi prevenite anual cu ajutorul săpunului, dacă acesta nu ar fi aruncat, ci reciclat și folosit. Din anul 2009 și până în prezent, organizația „Clean the World” au primit și reciclat peste 40 de milioane de bucăți de săpun din aproape 120 de țări. Pentru acest proces un hotel a trebuit să achite nu mai mult de 75 de cenți pentru resturile de săpun dintr-o cameră.

Potrivit fondatorului organizației Shawn Seiple, spălatul mâinilor cu săpun previne chiar moartea, iar acest obicei fiind unul dintre cele mai simple și eficiente moduri de a preveni răspândirea bolilor și de a reduce îmbolnăvirile. Mai mult, proiectul „Global Soap” estimează că anula se aruncă aproximativ 2,6 milioane de bucăți de săpun din industria hotelieră. Totodată, lipsa accesului de apă curată, săpun, igienă, conduce la decesul a doi din trei copii cu vârsta sub cinci ani din țările subdezvoltate. Aceștia ajung să se îmbolnăvească de diaree sau pneumonie, boli care ar putea fi reduse, dacă oamenii ar avea acces la săpun. Organizația „Clean the World ”este în parteneriat cu peste patru mii de hoteluri din lume.

alte Articole interesante