Risc sporit de infectare cu tuberculoză într-o grădiniţă din raionul Briceni

Zeci de copii care frecventează grădiniţa din satul Tabani, raionul Briceni, sunt în pericol după ce au intrat în contact cu una dintre dădace, care suferă de tuberculoză în formă activă. Acum, cei peste 60 de copii sunt supuși investigațiilor medicale pentru a depista dacă au fost sau nu infectaţi.

separator

Potrivit directoarei grădiniţei, educatoarea şi-a început activatea recent în instituţia pe care o gestionează. Aceasta spune că dădaca ar fi prezentat toate actele medicale care confirmă că starea ei de sănătate îi permite să activeze în grădiniţă.

Totuşi responsabilii din cadrul Centrului Medicilor de Familie din Briceni susţin că femeia nu ar fi trecut fluorografia, investigaţia care ar fi putut depista focarul pulmonar. În lipsa acestei investigaţii dădaca nu ar fi putut să obţină certificatul care i-ar permite să se angajeze.

Medicul de familie al femeii strânge din umeri şi spune că aceasta ar fi fost diagnosticată de către el cu pneumonie şi nicidecum cu tuberculoză. „Pacient, sarcină, 26-27 de săptămâni a fost depistată o pneumonie, mai departe a fost consultată de către mine şi trimisă la specialiştii din Briceni pentru a confirma diagnoza, a fost spitalizată în Chişinău”, a spus medicul de familie.

Părinţii sunt revoltaţi şi spun că sunt gata să acţioneze dădaca în instanţa de judecată dacă se va dovedi că micuţii lor au fost infectaţi.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante