S-a născut primul copil din două mame. Premieră mondială

Cuplul de acelaşi sex din Texas, format din Ashleigh şi Bliss Coulter, a hotărât să aibă un copil încă de când s-au căsătorit, în anul 2015. Cele două au luat în considerație tehnica fertilizării in vitro, stabilind de la început cine va naşte copilul. Cele două au făcut istorie medicală și au șocat totodată publicul, prin posibilitatea acestora de a purta ambele același embrion și devenind ,,părinții” unui băiețel.

separator
Ashleigh Coulter, în vârstă de 28 de ani, și Bliss Coulter, de 36 de ani, sunt considerate a fi primul cuplu de același sex care au purtat fizic embrionul copilului. În timp ce Bliss dorea un copil biologic al ei, Ashleigh a vrut să poarte sarcina, potrivit scmp.com.

Pentru a realiza dorințele, cuplul a apelat la serviciile medicale a doi soți, specialiști în fertilitate, la Clinica de fertilitate CARE din Bedford, Texas. Specialiștii au decis să încerce fertilizarea in vitro ,,nereciprocă fără efort”. În procedură, ovulele și sperma sunt introduse într-un dispozitiv care este apoi inserat în vagin, acesta funcționând ca un incubator. Capsula din plastic i-a fost introdusă lui Bliss, permițând ovulului să fie fertilizat cu sperma donatorului.

După cinci zile, embrionul a fost extras și înghețat. Înainte de introducerea embrionului, corpul lui Ashleigh a trebuit pregătit cu hormoni estrogeni și progesteron, timp de trei săptămâni. Băiețelul s-a născut în iunie 2018, cântărind 3,7 kg la naștere.

alte Articole interesante