Serena Williams a suferit o complicație serioasă după nașterea fiicei

Cea mai bună jucătoare de tenis din istorie a trecut prin momente grele anul trecut, când a născut o fetiță. Serena a fost aproape să moară, dupa cum a declarat chiar ea.

separator

Serena Williams este retrasă în acest moment din tenis și nu se știe dacă va mai reveni vreodată cu adevărat pe teren, deși la începutul anului a anunțat că va participa la turnee iar.

„Aproape am murit. În momentul nașterii am suferit un embolism pulmonar, adica mi s-a format un cheag de sânge în plămâni. În acel moment, inclusiv viața copilului era în pericol”, a povestit Serena.

Aceasta a dezvaluit că imediat după naștere a suferit un astfel de episod, suferind o redeschidere a operației de cezariană după ce a tușit foarte tare din cauza problemelor la plămâni.

„Daca nu erau medicii pe fază nu aș mai fi fost azi în viață”, spune Serena, care recunoaște că în familia sa au mai avut loc astfel de episoade.

Serena Williams și-a dorit să atragă atenţia că, potrivit Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, femeile de culoare din SUA sunt expuse unui risc de trei ori mai mare să moară din cauza unor complicaţii legate de naştere.

sursa

alte Articole interesante