Adevărul despre vaccinul ROR. Japonezii au renunțat la el în urmă cu un sfert de secol

Japonia a încetat să mai utilizeze vaccinul anti rujoelă-oreion-rubeolă (ROR) cu 24 de ani în urmă, fiind practic singura țară dezvoltată care a întors spatele acestui vaccin și care a recurs la imunizarea cu vaccinuri individuale pentru rujeolă, oreion și rubeolă, acestea nefiind obligatorii, scrie caplimpede.ro, care citează Daily Mail.

separator
azsd

Șefii de sănătate din guvernul japonez au afirmat că un experiment făcut cu acesta timp de patru ani a avut costuri financiare și umane grave. Dintre cele 3.969 de cereri de despăgubire medicală legate de vaccinuri din ultimii 30 de ani, un sfert au fost făcute de cei afectați grav de vaccinul combinat împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, spun oficialii japonezi.

Vaccinurile triple au fost interzise în Japonia în 1993, după ce 1,8 milioane de copii au primit doua tipuri de ROR ce au determinat un număr record de meningite non-virale și alte reacții adverse. Cifrele oficiale arată că au survenit 3 decese, în timp ce 8 copii au rămas cu handicapuri permanente pe viață, de la deteriorarea auzului și orbire până la pierderea controlului asupra membrelor.

Oficialii japonezi au fost, de asemenea, îngrijorați de vaccinul ROR și pentru că acesta provoca cazuri suplimentare de oreion, citând numeroase studii din publicația „The Lancet”.

Guvernul japonez a reconsiderat utilizarea ROR în 1999, dar a decis că este mai sigur să mențină interdicția și să continue să utilizeze vaccinuri individuale pentru rujeolă, oreion și rubeolă în loc să folosească vaccinul ROR care le include pe toate trei.

Departamentul britanic de Sănătate a declarat că Japonia a folosit un tip de vaccin ROR care a inclus o tulpină de vaccin împotriva oreionului ce a cauzat probleme particulare, utilizarea acestei tulpini fiind întrerupta în Marea Britanie din cauza preocupărilor legate de siguranta sa.

Guvernul japonez a realizat că există o problema cu vaccinul ROR la scurt timp dupa introducerea acestuia, în aprilie 1989, când vaccinarea era obligatorie în Japonia. Părinții care au refuzat vaccinarea au trebuit să plateasca o amendă conform legii vaccinării obligatorii din Japonia.

O analiză efectuata pe o perioadă de trei luni de la vaccinare a arătat ca la 1 din fiecare 900 de copii apăruseră probleme de sănătate. Această incidență a fost de peste 2.000 de ori mai mare decât rata așteptată, de 1 la 100.000 pâna la 200.000 de copii.

Ministerul a trecut la utilizarea unui alt vaccin ROR în octombrie 1991, dar incidenta efectelor adverse a fost tot ridicată, fiind de 1 la 1.755 de copii. Nu s-a ținut o evidenta separată a cazurilor de apariție a autismului.

În 1993, dupa o serie de proteste publice alimentate de îngrijorările legate de vaccinul antigripal, guvernul a renunțat la cerința ca vaccinarea copiilor împotriva rujeolei, oreionului și a rubeolei să fie obligatorie.

Dr. Hiroki Nakatani, director al Diviziei de boli infectioase de la Ministerul Sănătații și Protecției Sociale din Japonia, a declarat că „administrarea de vaccinuri individuale costă de doua ori mai mult decât administrarea ROR, dar credem că merita acest efort”.

Un membru al Ministerului Sănătății a declarat, de asemenea, că interdicția vaccinului ROR nu a provocat o creștere a deceselor cauzate de rujeola. Și vaccinul împotriva hepatitei B a fost eliminat și nu mai face parte parte din programul național de imunizare din Japonia, scrie yogaesoteric.

Imunizarea contra rujeolei a devenit un subiect actual în România și în Italia, țările care înregistrează cele mai multe cazuri de rujeolă în spațiul european. În România, 24 de copii au murit de rujeolă pe parcursul ultimului an.

alte Articole interesante