Alarmă falsă! Nu a fost depistat virusul Ebola în Moldova

Japonezii care au fost suspectați de Ebola, nu au contactat acest virus, informează Centrul Național de Sănătate Publică.

separator
big-cetateni-moldoveni-blocati-in-aeroport

Deși în țara noastră nu se pot face examene de laborator pentru a depista prezența acestui virus, experții în sănătate publică susțin că simptomele pe care le au aceste persoane sunt prea puține pentru a fi suspectate de această maladie.

Noi însă am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura. Ulterior s-a constatat că persoanele au fost doar în Africa de Sud, acolo unde încă nu a fost confirmat niciun caz de Ebola. Reiese că persoanele date nu au intrat în contact cu vreun bolnav, iar această maladie nu se ia din aer”, a declarat pentru Sănătate INFO, Mihai Pîslă, directorul CNSP.

Momentan, unul dintre suspecți este internat în Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, însă urmează să fie externat în cel mai scurt timp.

Pentru siguranță, autoritățile de la Chișinău au solicitat specialiștilor din Japonia să trimită rezultatele testelor la Ebola pe care le-au făcut persoanele date, înainte de a ajunge în Moldova. Rezultatele sunt negative.

Aceste persoane ne-au spus că ei au făcut în țara lor testele pentru Ebola, însă nu au reușit să afle rezultatele. După ce am făcut o solicitare, medicii din Japonia ne-au răspuns că persoanele acestea nu au Ebola. Mai mult, în țara lor nu a fost confirmat niciun caz de Ebola”, a mai adăugat Pîslă.

Amintim că azi dimineață Poliția de Frontieră a anunțat că doi japonezi suspecți că ar fi contractat virusul Ebola au sosit pe Aeroportul din Chișinău.

Sursa: e-sanatate.md

alte Articole interesante