A alergat 24 de ore fără oprire pentru a ajuta o elevă diagnosticată cu o boală incurabilă!

Gestul acestui tânăr este demn de cartea recordurilor și nu poate fi trecut cu vederea! Bărbatul a alergat 24 de ore continuu, o zi și o noapte, pe pista de atletism, ca să strângă bani pentru o adolescentă în vârstă de 17 ani, diagnosticată cu o boală incurabilă. Recunoaște că nu i-a fost ușor: și-a inflamat anumite articulații, a trebuit să-și pună benzi, însă, în ciuda greutăților, tânărul a continuat să-și urmeze visul pentru a-i motiva și pe alții să-i întindă o mână de ajutor adolescentei.

separator
alin-vorniceanu

Alin Vorniceanu este preparator fizic și doctorand la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. El a alergat timp de 24 ore pentru a o ajuta pe Mihaela, o tânără care suferă de la naștere de o boală gravă, epidermoliză buloasă, care se manifestă prin apariția unor bule fluide la nivelul pielii și inflamația persistentă a stratului superficial tegumentar. Afecțiunea le cauzează bolnavilor niște suferințe foarte mari. După terminarea cursei, Alin a declarat:

”Mulțumesc echipei și staffului. Dacă nu erau ei, acum mergeam în patru labe efectiv. Am mai făcut opriri, recunosc, au trebuit să îmi mai pună benzi, s-au inflamat anumite articulații. Recunosc că a fost foarte greu, nu m-am așteptat. Important e că am terminat cu bine. Am avut momente foarte grele. După miezul nopții au fost clipe în care efectiv mintea îmi juca feste, dar am trecut cu bine”.

La sfârșitul maratonului, Alin a reușit să strângă 9.000 de lei românești, iar banii vor fi folosiți pentru tratamentul copilei. Pe parcursul celor 24 de ore de maraton, alături de Alin au alergat și alți maratoniști sau reprezentanți ai echipei locale de fotbal CSM Poli Iași.

„Au fost 24 de ore nu grele, extrem de grele și o noapte foarte, foarte lungă pentru Alin și echipa din jurul lui. A fost greu, însă Alin are o putere de caracter fantastică”, a spus Cezar Honceriu, lect.univ.dr. la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unul dintre cei care l-au pregătit pe Alin pentru cursă.

Pe ultima sută de metri, lui Alin i s-a alăturat și Mihaela, adolescenta pe care altetul a vrut să o ajute.fata-bolnava

sursa

alte Articole interesante