Caracteristici surprinzătoare care pot fi transmise pe cale ereditară, de la părinți

Ultimele cercetări în domeniul geneticii scot la iveală caracteristici surprinzătoare pe care copiii le pot moșteni de la părinți. Dacă ai moștenit culoarea ochilor de la mama și forma feței de la tatăl, sau invers,  află că există și alte lucruri surprinzătoare care pot fi transmise de la predecesori. Iată care sunt acestea!

separator

 

Chelia

Una dintre genele care joacă un rol important în căderea părului este localizată în cromozomul X, dar nu te grăbi să-ți învinovățești părinții. Și mediul are un efect important.

Nivelul de inteligență

Când o mamă își ceartă copilul pentru rezultatele școlare și aduce în discuție studiile ei, într-o oarecare măsură argumentul ei este corect. Succesul academic este într-un procent de 55% moștenire genetică. Deci, dacă părinții au demonstrat abilități remarcabile în timpul studiilor, ar trebui să te ridici la nivelul așteptărilor, scrie BrightSide.me.

Nivelul colesterolului 

Mulți oameni cred că nivelul ridicat de colesterol se datorează în total regimului alimentar. Însă nu este chiar așa. Acesta poate fi influentat și genetic. Aproximativ una din 500 de persoane are o mutație genetică care duce la acumularea de colesterol în sânge.

Dependența de cafea

Genele ar avea o contribuție însemnată și în acest caz. Oamenii de știință au efectuat un studiu în care au comparat persoane care consumau o cantitate importantă de cafea și altele care puteau renunța la acest viciu. S-a dovedit ca al doilea grup avea un set special de gene și absorbeau cofeina mai încet. Ei nu simțeau o nevoie particulară de a bea în mod regulat cafea pentru a-și crește nivelul de energie.

Diabetul zaharat 

Diabetul de tip 2 se dezvoltă de obicei în rândul persoanelor în vârstă. Acesta este o urmare a unei mutații genetice, deși obezitatea la această vârstă poate fi unul din factorii declanșatori.

Daltonismul

Incapacitatea de a diferenția anumite culori este adesea moștenită genetic de la mame. În cea mai mare parte, bărbații suferă de această problemă.

Intoleranța la lactoza 

Ar putea suna surprinzător, dar 65% dintre adulți au o capacitate redusa de a digera lactoza. O anumită gena este responsabilă pentru acest lucru. Pe măsură ce omul devine adult, abilitatea sa de a digera produsele lactate scade.

Abilitatea înnăscută de a conduce o mașină

Ceea ce mulți dintre noi au suspectat de mult a fost confirmat de oamenii de știință: nu toată lumea are abilitatea înnăscută de a conduce o mașină. Puteți trece mult mai ușor examenul de conducere dacă genele moștenite influențeaza gradul de orientare, viteza reacțiilor, atenția distributivă sau memoria. Oamenii de știință cred că aceste gene sunt moștenite de 30% din populație.

Problemele oftalmologice 

Dacă ambii părinți au probleme cu vederea, atunci riscul moștenirii genetice este de aproximativ 50%.

Popularitatea

Ar putea suna incredibil, dar secretul popularității ar fi o trăsătură moștenită de la părinți. Oamenii de știință de la Harvard au ajuns la această concluzie după ani de cercetare minuțioasă.

sursa

alte Articole interesante