Cele 5 reguli de aur ale medicului japonez Hinohara Shigeaki care a trăit 105 ani!

Celebrul medic japonez Hinohara Shigeaki s-a stins din viață anul acesta, pe 18 iulie, la vârsta de 105 ani. Acesta a pus bazele medicinii moderne și a transformat Japonia în țara celor mai longevivi oameni. Specialistul a fost mereu de părere că fiecare om poată să trăiască până la 100 de ani. Fostul reprezentant emerit al Universității Internaționale Sf. Luca și președintele de onoare al Clinicii Internaționale Sf. Luca, a lăsat în urma sa un șir de sfaturi despre modul sănătos de viață și o viață lungă.

separator
Collage,,Nu vă pensionați. Iar dacă o faceți, atunci doar după 65 de ani”.

În Japonia vârsta de pensionare este de 65 de ani încă din perioada când speranța medie de viață era 68 de ani. Acum oamenii trăiesc mult mai mult (în 2015 speranța medie de viață în Japonia este de 84 de ani), de aceea ei pot ieși la pensie mult mai târziu. Practic până aproape de moartea sa, Hinohara a continuat să trateze pacienți, avea un registru de scrieri pe 5 ani înainte și muncea 18 ore pe zi. El avea 105 ani.

,,Gândiți-vă mai puțin la mâncare gustoasă și la somn”.

„Cu toții ne aducem aminte cum uitam de mâncare și somn în copilărie, când ne era foarte interesant. Eu consider că noi putem păstra această atitudine și atunci când suntem adulți. Nu epuizați organismul cu reguli excesive – când trebuie să mâncați, când trebuie să vă culcați etc.”

,,Dacă doriți să trăiți mult, scăpați de kilogramele în plus!”.

„Dimineața beau o cafea, un pahar cu lapte și suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline. Uleiul de măsline este folositor pentru vase și asigură o piele sănătoasă. La prânz mănânc niște lapte și biscuiți sau nimic dacă sunt prea ocupat. Nu simt niciodată foame, deoarece mă dedic lucrului. La cină mănânc legume și puțin pește cu orez. De două ori pe săptămână 100 g de carne mai puțin grasă.”

,,Pentru a face față durerilor, distrați-vă”.

„Durerea este o ghicitoare, iar distracția este cea mai bună metodă să uiți de ea. Dacă pe copil îl doare un dinte și începeți să vă jucați, el imediat va uita de durere. Spitalele trebuie să satisfacă solicitările de bază ale pacienților: toți vor să se distreze. În Spitalul Sf. Luca avem terapie muzicală, art-terapie și chiar animale.”

,,Urcați mereu scările și duceți-vă singuri lucrurile”. 

„Eu pășesc peste o treaptă pentru a pune în mișcare mușchii.”

alte Articole interesante