A fost dată afară de la locul de muncă pe motiv că a rămas însărcinată fără să ceară permisiunea angajatorului!

O femeie din China a fost amendată la locul de muncă după ce a născut cel de-al doilea copil, fară să ceară, pentru acest lucru, permisiunea companiei la care lucrează.

separator
iii

Femeia a semnat un contract cu angajatorul său din orașul Jinan, provincia Shandong ce stipula faptul că doar două angajate ale companiei pot rămâne însărcinate anual, una în luna aprilie și alta în luna octombrie, contractul fiind semnat după ce China a abandonat în anul 2015 politica copilului unic, fapt ce a permis familiilor chineze să poată avea mai mult de un copil, potrivit evz.ro.

În concordanță cu planificatorul alcătuit de către companie, femeia ar fi putut rămâne însărcinată doar în anul 2020.

Dar la puțin timp după ce acest contract a fost semnat, Zhou a aflat că este gravidă. Deoarce femeia este în vârstă de 31 de ani, ea a ales să păstreze sarcina și a născut anul trecut.

Zhou a intrat în concediu de maternitate, dar un director al companiei la care lucra a anunțat-o că datorită încălcării contractului semnat ea va fi amendată cu mai mult de 2000 de yuani (300 de euro), datorită faptului că nu a născut în conformitate cu planificarea elaborată de către companie.

alte Articole interesante