Mii de oameni mor în Europa din cauza odorizantelor de cameră!

Conform ultimelor rapoarte prezentate de experţi în domeniu, poluarea din propriile case este responsabilă de moartea a aproximativ 100 000 de oameni în Europa. Raportul a fost realizat de Organizaţia Engleză pentru Sănătate în parteneriat cu Colegiul Regal al Fizicienilor şi Colegiul Regal al Pediatrilor. Cea mai buna metodă de a ţine departe poluarea este aerisirea permanentă a spaţiilor.

separator

vvvv

Conform rapoartelor, „poluarea căminului poate afecta dezvoltarea embrionară, în special rinichii şi plămânii. Poate duce chiar la avort, infarct, astm, demenţă şi cancer”.

Cât de sănătoase sunt odorizantele de cameră care promit să parfumeze casa?

Un lucru e sigur, acestea sunt foarte populare şi le găsim în băi, pentru a înlătura mirosurile neplăcute, în bucătării, ca să acopere mirosul de mâncare şi chiar în fiecare cameră, fie că sunt sub formă de spray, gel, capsule sau orice altă formă.

Adevărul este că aceste odorizante de cameră sintetice conţin multe substanţe toxice, foarte nocive pentru sănătate. Acestea adaugă de fapt aerului din casă o mulţime de poluanţi chimici.

Ghidul Verde al National Geographic spune că multe odorizante conţin substanţe chimice care acoperă mucoasa nazală, amorţind temporar simţul mirosului. O categorie de substanţe foarte nocive ce se regăsesc în odorizante este reprezentată de compuşii organici volatili, prescurtaţi COV în română, sau VOC în engleză. Benzenul şi formaldehida fac parte din această categorie şi pot cauza dureri de cap, greaţă, agravează astmul şi au fost corelate diverselor afecţiuni neurologice şi cancerului.

Parfumează casa în mod natural!

Prezenţa ftalaţilor în odorizante într-o cantitate foarte mari, pentru a potenţa efectul produsului, este la fel de îngrijorătoare. Ftalaţii sunt în strânsă legătură cu apariţia afecţiunilor şi dezechilibrelor hormonale şi ale sistemului de reproducere, defectelor la naştere, în special la bebeluşii de sex masculin, cărora le este afectat aparatul genital, şi altele. Natural Resources Defense Council a descoperit că 12 din 14 odorizante de cameră disponibile pe scară largă conţin ftalaţi, o parte dintre aceştia având pe etichetă sintagmele – 100% natural sau ingrediente naturale, precizează Asc Wellness Clinic.

Poate că, ar fi mai bine să apelăm la împrospătarea mirosului în cameră cu soluţii naturale ori să purificăm aerul din casă prin aerisirea frecventă a camerelor.

sursa

alte Articole interesante