O mamă a fost salvată de urgență după ce bebelușul, lovind-o puternic în burtă, i-a rupt uterul

Un caz ieșit din comun a avut loc zilele trecute în China. Potrivit dailytelegraph.com, o mamă a riscat să își piardă viața după ce fătul a lovit-o puternic cu piciorușele, încât peretele uterului s-a rupt. Medicii au acționat în regim de urgență, deoarece ruptura i-a provocat femeii o hemoragie.

separator

Femeia era însărcinată în 35 de săptămâni, când brusc a acuzat dureri în regiunea abdomenului.

La început, femeia a crezut că este vorba despre niște dureri banale de burtă, dar în scurt timp starea ei s-a înrăutățit și a început să transpire. Zhang a fost internată la Departamentul de Urgență al Spitalului Universitar din Beijing, Shenzhen, scrie site-ul oficial al instituției.

Aceasta acuza o durere insuportabilă, iar medicii au observat că ceva nu e în regulă cu tensiunea arterială, pulsul și respirația mamei. Doctorii aveau bănuiala că uterul femeii s-a rupt și i-au efectuat o ecografie.

Investigația a arătat că uterul a suferit o ruptură în regiunea localizării piciorușelor fătului. Medicii au concluzionat că peretele acestuia a cedat mai degrabă sub acțiunea presiunii membrelor fătului.

Doctorii au dus femeia în sala de operații. Chirurgii Zhang Lei, Zhang Yanping și Zhong Shilin au reușit să scoată în siguranță fetița din uterul mamei. Medicii au descoperit o hemoragie în abdomenul mamei și o ruptură de 7 cm în peretele uterin.

Femeia a suferit anterior o operație de extirpare a unor fibroame uterine. În consecință, în acel loc a rămas o rană, care nu s-a cicatrizat corespunzător. Din fericire, atât mama cât și copilul sunt acum în siguranță, transmite e-sanatate.md, cu referire la sursa citată.

Leziunea uterului în timpul sarcinii este o complicație extrem rară. De obicei, ruptura de uter se poate produce doar în timpul nașterii naturale, în locul unei vechi cicatrici rămasă de la o altă cezariană.

Când din anumite motive, se declanșează nașterea naturală la o femeie cu operație cezariană în antecedente, medicii sunt cu ochii în patru, tocmai din cauză că în timpul unei astfel de nașteri există pericolul de a se produce ruptură uterină.

Leziunea peretelui uterin în timpul sarcinii este o complicație extrem de rară. Unii medici nici nu au auzit despre asemenea întâmplări ori aceste cazuri pot fi semnalate doar în literatura de specialitate.

alte Articole interesante