Operăm BOALA VARICOASĂ rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Varicele sau venele varicoase dilatate, proeminente, care apar la suprafața pielii nu reprezintă doar o problemă estetică, ci și o problemă de sănătate. Netratate la timp, acestea pot duce la complicații precum ulcerația de gambă, ruptura varicelor cu hemoragie, tromboembolie pulmonară sau tromboflebită.

separator

Boala varicoasă apare atunci când valvele din interiorul vaselor sangvine sunt suprasolicitate, slăbite și nu pot direcționa corect fluxul de sânge. Astfel, de fiecare dată când pacientul stă în picioare venele superficiale se umflă și ies la suprafața pielii, iar odată apărute nu se micșorează de la sine. Tendința naturală este de creștere a varicelor și de progresie a bolii într-un ritm care variază de la un pacient la altul.

Tratamentul varicelor prin flebectomie

Medicamentele vasoprotectoare sau flebotonice pot doar încetini evoluția bolii varicoase, singura metodă de tratament fiind cea chirurgicală, de îndepărtare a venelor superficiale dilatate. Tratamentul complet și corect efectuat de către chirurgul vascular face să dispară complet sau cât mai complet dilatațiile varicoase și previne recidiva, dar și complicațiile.

Flebectomia este o metodă modernă de extirpare a varicelor, aplicată la Medpark. Intervenția se realizează sub anestezie locală sau regională, prin tehnici microchirurgicale și incizii mici, care devin practic invizibile după câteva luni. Pe tot parcursul procedurii pacientul este conștient și poate pleca acasă într-o singură zi.

Dacă se mențin condiții favorizante, în timp alte vene pot obține aspect varicos, necesitând la rândul lor extirparea. De aceea este important ca intervenția să se efectueze cât mai precoce. Astfel  rezultatele vor fi mai bune, iar “recidivele” sunt mai puțin probabile.

Măsuri de prevenire a varicelor

  • Evitarea statului prelungit în picioare, fără mișcare;
  • Perioade de repaos cu picioarele ridicate și masaj blând;
  • Evitarea încălțămintei cu toc foarte înalt;
  • Evitarea expunerii prelungite la soare;
  • Purtarea ciorapilor elastici până la nivelul inghinal;
  • Dietă bogată în fructe și legume, care să asigure un aport de vitamine și minerale corespunzător, prevenind astfel constipația și obezitatea;
  • Activitatea fizică regulată: înot, gimnastică sau mers pe jos;
  • Dușuri alternative cu apă caldă-rece;
  • La drumuri lungi, se recomandă cel puțin din 2 în 2 ore mișcări de gambă, mișcări de flexie și extensie a piciorului, mișcări de ridicare și coborâre a vârfurilor.

varice_medpark

Despre Chirurgia Vasculară la Medpark 

Chirurgia vasculară este o specialitate modernă, care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor arteriale, venoase și limfatice. Echipamentele performante utilizate la Medpark permit efectuarea unei game largi de proceduri și intervenții minim invazive sau endovasculare, precum stentările, bypass-ul, rezecția anevrismelor, endarterectomia, trombectomia, curele chirurgicale ale varicelor, implantarea de cateter permanent pentru chimiotarepie sau crearea de fistule arteriovenoase pentru hemodializă. Pentru mai multe detalii, accesează LINKUL

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi presupune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și refacere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Promoție! Consultație gratuită

Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Dacă într-adevăr ai nevoie de o intervenţie de 1 zi și vei efectua operația, consultația va fi GRATUITĂ, iar cheltuielile pentru aceasta vor fi restituite.Pentru mai multe detalii despre promoție și despre chirurgia de o zi, accesează LINKUL!

Țara care vrea să le interzică tinerilor să mai fumeze

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune, scrie bani.md.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Un simplu test ar putea indica vârsta biologică reală și riscul de boli

Oamenii de știință spun că există diferențe mari între vârsta noastră, respectiv numărul de ani pe care îi avem, și vârsta biologică reală, care, în termeni simpli, reprezintă uzura organismului, respectiv a celulelor și a organelor. Cunoașterea vârstei biologice ar putea acum ajuta la calcularea riscului de îmbolnăvire al unei persoane, scrie doctorulzilei.ro.

Spre deosebire de vârsta cronologică, vărsta biologică este un indicator puternic al stării de sănătate a unei persoane. Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani de la Universitatea din Pittsburgh a descoperit markeri din sânge care pot dezvălui vârsta biologică a unei persoane, ceea ce ar putea ajuta la tratarea diferitelor probleme de sănătate care pot apărea pe măsură ce organismul uman îmbătrânește.

„Imaginați-vă două persoane în vârstă de 65 de ani. Una merge cu bicicleta la serviciu și face schi în weekend-uri, iar cealaltă nu poate urca nici măcar un rând de scări. Au aceeași vârstă cronologică, dar vârste biologice foarte diferite. De ce îmbătrânesc acești doi oameni în mod diferit?”, spune Aditi Gurkar, medic geriatru la Universitatea din Pittsburgh.

Rolul indicelui metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM)

În noul studiu, publicat în revista Aging Cell şi citat de 360medical.ro, cercetătorii au căutat, în special, diferiți metaboliți – molecule mici eliminate de procesele biologice din organism. Acestea pot fi folosite ca dovezi pentru a determina ce procese au loc în organism și cât de bine se desfășoară acestea.

În total, au fost identificați 25 de metaboliți care au prezentat diferențe semnificative între persoanele cu îmbătrânire sănătoasă și cele cu îmbătrânire rapidă. Acest grup de molecule a fost denumit indicele metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM).

Indicele HAM ar putea servi ca un predictor al îmbătrânirii la om, spun autorii studiului. Echipa a identificat, de asemenea, trei metaboliți care păreau a fi deosebit de importanți în stimularea îmbătrânirii biologice.

În testele efectuate pe un grup separat, indicele HAM s-a dovedit a fi 68% precis în calcularea vârstei biologice. Cu mai multe cercetări, ar putea fi posibil să se dezvolte un test de sânge pentru evaluarea rapidă și ușoară a vârstei biologice.

Acest test ar putea fi apoi efectuat pe persoane la vârste mai timpurii, atunci când modificările proceselor moleculare sunt mai ușor de modificat: la o persoană de 30 de ani, de exemplu, căreia i se spune că vârsta sa biologică este mult mai mare decât ar trebui să fie.

„Acea persoană ar putea apoi să se gândească să schimbe mai devreme anumite aspecte ale stilului său de viață – fie că este vorba de îmbunătățirea somnului, a dietei sau a regimului de exerciții fizice – pentru a spera să-și inverseze vârsta biologică”, spune Gurkar.

Încă un virus își arată colții! Explozie de cazuri la un centru de refugiați din R. Moldova! 17 persoane diagnosticate

Numeroase cazuri de rujeolă au fost înregistrate la un centru din Republica Moldova, unde sunt cazați refugiați. 17 persoane au rujeolă, după cum a informat șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală, Vladimir Bolocan, în timpul ședinței operative a serviciilor Capitalei.

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”, a anunțat oficialul.

Multe cazuri de rujeolă, la un centru de plasament al refugiaților din Republica Moldova

De asemenea, Vladimir Bolocan a atras atenția că, în ultima vreme, crește îngrijorător numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecțioasă cauzată de virusul rujeolei (Morbillivirus) din familia Paramyxovirus. Este caracterizată de simptome precum febră, tuse, secreții nazale, ochi roșii și sensibili la lumină (conjunctivită) și o erupție cutanată distinctivă. Rujeola este extrem de contagioasă și se răspândește prin picături mici de secreții respiratorii ale persoanelor infectate, de obicei prin tuse sau strănut.

Boala poate fi gravă și poate duce la complicații precum pneumonie, encefalită (inflamarea creierului) și pierderea vederii, conform radiomoldova.md citat de evz.ro.

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
Beneficiile uleiului de măsline
Articolul anterior
Un bunic cu 3 nepoți a rămas pe drumuri, după ce i-a ars casa. Să-l ajutăm împreună!
Articolul următor