Primele poze de la cununia lui Dorin Chirtoacă cu Anișoara Loghin!

Astăzi, Dorin Chirtoacă se însoară cu prezentatoarea Pro TV, Anișoara Loghin. Înscrierea civilă și cununia deja au avut loc, iar nunta urmează să fie jucată în această seară, într-un restaurant de lux din sectorul Botanica al Capitalei.

separator

Unica.md a reușit să-i surprindă pe cei doi la cununia religioasă, care a avut loc la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău. În fața lăcașului sfânt, primarul Capitalei și aleasa inimii lui erau așteptați de zeci de chișinăuieni, care le-au urat casă de piatră. Dorin Chirtoacă a venit la volanul unei mașini din 1967 din URSS.

„Mirele a fost cu ideea. Este o mașină a familiei lor, la care ține foarte mult. Și a ținut să fie și mire în ea.”, a declarat Anișoara Loghin.

Mireasa a purtat o rochie lungă, albă, pe care a accesorizat-o cu un buchet de bujori. Mirele a optat pentru un costum clasic, de culoarea albastră. Tinerii însurăței au fost însoțiți de nași, părinți și rude apropiate.

Surse din anturajul mirilor ne-au dezvăluit că va fi o nuntă modernă, fără moderator, iar muzica bună va fi asigurată de formația „Taraf Lăutăresc” și Alex Calancea Band.

Amintim că naşii mirilor sunt medicul otolaringolog, Hodonoagă Teodor, şi soţia sa, Natalia.

_MG_7292_MG_7293_MG_7294_MG_7295_MG_7296_MG_7297_MG_7298_MG_7299_MG_7300_MG_7301_MG_7302_MG_7303_MG_7304_MG_7305_MG_7306_MG_7307_MG_7308_MG_7309_MG_7310_MG_7311_MG_7312_MG_7313_MG_7314_MG_7315_MG_7316_MG_7317_MG_7318_MG_7319_MG_7320_MG_7321_MG_7322_MG_7323_MG_7324_MG_7325_MG_7326_MG_7327_MG_7328_MG_7329_MG_7330_MG_7331_MG_7332_MG_7334

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Veronica Vizant, primele declarații după naștere: „Da, avem colici. Da, sunt obosită, dar fericită!”
Articolul anterior
E însărcinată. Invitații de la nunta Anișoarei Loghin și ai lui Dorin Chirtoacă au rămas surprinși!
Articolul următor