Proiectul ”Împreună putem învinge cancerul!” a fost lansat oficial

În data de 26 septembrie, curent, a avut loc lansarea oficială a proiectului ”Împreună putem învinge cancerul!” La evenimentul de lansare au fost prezenți membrii APL- ului local din s. Isacova, r. Orhei, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Orhei, un reprezentant al Ministerului Sănătății, Muncii și asistență socială, reprezentanți mass-media, medicii Hospice Angelus dar și persoanele implicate nemijlocit în buna desfășurare a proiectului: Galina Tomaș, Elena Mocrii, Laura Grigore, Natalia Carafizi, Diana Bradu, Diana Gutium.

separator


Proiectul propus are la bază normele și standardele Fundației Filantropice Medico-Sociale “Hospice Angelus Moldova” privind implicarea persoanelor diagnosticate cu cancer în viața socială și promovarea drepturilor acestora. Această idee de proiect a apărut din necesitatea și dorința potențialilor beneficiari. Este pentru prima oară când în Republica Moldova se implimentează un astfel de proiect.


De fapt, este o necesitate stringentă de acoperire a domeniului social. Aceasta este motivația de a crea o platformă de advocacy în cadrul Centrului de Îngrijire Paliativă din satul Isacova, raionul Orhei, unde vor fi organizate sesiuni de consiliere atât pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cât și pentru familiile acestora.


În cadrul acestor sesiuni, ei vor beneficia de: ședințe de consiliere psihologică pentru a rezista șocului suferit la diagnosticare și tratamentului; întâlniri cu cadre medicale și un nutriționist ce oferă noutăți în domeniu și o dietă adecvată; ore de comunicare între beneficiari și activități culturale.

alte Articole interesante