Şocant! 1,5 milioane de victime ale recoltării forţate de organe în China

Un raport publicat recent arată că în China se practică recoltarea de organe a deţinuţilor politic, considerată de către activiştii din domeniul protecţiei drepturilor omului drept o crimă organizată la scară naţională în această ţară. Mai multe investigaţii efectuate de către jurnalişti occidentali şi americani au scos la iveală detalii şocante despre ,,industria transplantului’’ din China.

separator

jaccil

Scandalul este cunoscut de mai mulţi ani

În urma unor investigaţii efectuate de ziarul Epoch Times, în 2006, doi canadieni, un fost secretar de stat, David Kilgour, şi avocatul David Matas, au publicat un raport desfăşurat pe parcursul a doi ani. După un an, în care au apărut noi dovezi şi ancheta a fost continuată, raportul a fost actualizat, iar în 2009, după apariţia altor dovezi, inclusiv mărturii ale victimelor macabrei industrii, cei doi au publicat cel de-al treilea raport în cartea ,,Recoltarea Sângeroasă’’, pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Concluzia anchetei este că ,,regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic”. Noile dovezi strânse dezvăluie amploarea jafului de organe din China. În jur de 1,5 milioane de deţinuţi politic au devenit victimele unei industrii macabre, secrete, organizată de partidul-stat comunist, arată cercetările.

Organele victimelor sunt extrase cu forţa şi vândute pentru profit, de miliarde de dolari

Se practică în spitalele de pe întinsul Chinei. Marea majoritate a victimelor sunt oameni nevinovaţi, în mare parte ,,practicanţi Falun Gong – o antică şcoală de qigong care cuprinde un set de exerciţii lente, meditative, cu un standard moral bazat pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă”.

Autorii raportului, au examinat programele de transplant aparţinând unui număr de peste 700 de spitale din China, rapoarte mass-media, propaganda oficială, reviste medicale, site-uri ale spitalelor şi un mare număr de site-uri web arhivate. Au fost analizate inclusiv veniturile spitalelor, ritmul uimitor de creştere al infrastructurii spitaliceşti de transplant din China, numărul de paturi, personalul chirurgical, programele de instruire, fondurile acordate de stat, etc.

“Concluzia finală a acestui raport actualizat este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, în scopul de a obţine organe pentru transplant. Trecem prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu. Ajungem la cifra oficială raportată, de 10 mii de cazuri de transplanturi anual, analizând doar volumul transplanturilor efectuate la câteva spitale. În realitate, avem de a face cu un multiplu al acestui număr. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără siguranţa că aprovizionarea cu organe va continua”, a declarat avocatul David Matas.

În China se fac cu mult mai multe operaţii de transplant, decât numărul prezentat în datele oficiale 

Cu toate că Partidul Comunist susţine că în China se fac anual doar circa 10.000 de transplanturi de organe, raportul celor trei arată că transplanturile au devenit o industrie masivă în China, numărul acestora fiind de multe ori mai mare decât se ştia anterior. Potrivit analizei, spitalele chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri.

Deşi recoltarea de organe de la deţinuţi se practică în China de câteva zeci de ani, amploarea fenomenului a căpătat proporţii naţionale începând cu anul 2000, la circa un an după ce liderul Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a ordonat persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong.

,,Genocidul lent”

Genocidul lent, aşa cum îl numesc Matas, Kilgour şi Gutmann, a început în 1999, când numărul aderenţilor Falun Gong îl depăşea pe cel al membrilor de Partid – conform informaţiilor făcute publice chiar de conducerea comunistă a Chinei, arată cercetătorii.

De-a lungul celor 17 ani, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, închisori negre, centre de spălare a creierului, unde au fost bătuţi şi torturaţi pentru a renunţa la convingerile lor spirituale. Persecuţia a culminat cu dezvoltarea acestei industrii bazate pe jaful de organe, transformând un grup persecutat într-o uriaşă bancă de organe.

China a devenit astfel singurul stat în care prelevarea de organe este folosită ca metodă de execuţie şi eradicare politică. În spitalele din China timpul de aşteptare pentru un organ este de doar două-trei săptămâni – ceva de neimaginat în alte ţări. Victime ale acestui sistem macabru de “exploatare” a prizonierilor de conştiinţă au devenit, pe lângă practicanţii Falun Gong, şi creştini, uiguri sau tibetani”.

Acest nou tip de crimă – recoltarea forţată de organe de la deţinuţii politic – a intrat în atenţia Organizaţiei Mondiale pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG – World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) care şi-a început anchetele în martie 2006.

Şapte ani mai târziu, Parlamentul European a emis o rezoluţie prin care China este chemată să “pună capăt imediat practicii de recoltare de organe de la deţinuţi politic”.

Pe 13 iunie anul curent, Camera Reprezentanţilor din Congresul american a adoptat în unanimitate o rezoluţie care condamnă recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi deţinuţi politic din China.

Miercuri, 29 iunie, anul 2016, autorii raportului vor prezenta concluziile în Parlamentul European. Descoperirile lor au potenţialul de a schimba fundamental modul în care operează industria de transplant de organe.

sursa

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești, la doar două zile de când și-a început activitatea.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

Echipa multidisciplinară formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit  prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul comprehensiv de AVC din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

Datorită dotărilor cu echipamente performante, a reparațiilor la standarde europene, în sumă de circa 44 de milioane lei doar în ultimii doi ani, și a profesionalismului înalt al personalului medical, a fost salvată o viață și încă multe altele vor fi salvate.

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

Investim continuu în modernizarea sistemului de sănătate și formarea profesională a lucrătorilor medicali, pentru a aduce serviciile medicale moderne cât mai aproape de oameni. Pentru că nimic nu-i mai de preț decât sănătatea.

Felicitări echipei de medici! Felicitări Spitalului raional Hîncești!

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații! E dovedit științific

Potrivit unui nou studiu publicat în Sleep Medicine Reviews, ceasul biologic al femeilor bate mai repede decât cel al bărbaților cu aproximativ 6 minute.

Această diferență mică poate crea dezechilibre în ritmurile interne ale corpului, afectând modul în care creierul reglează momentul adormirii și al trezirii.

Cercetătorii au examinat mai multe studii care au investigat diferențele de somn între sexe și au constatat că femeile au aproape 60% mai multe șanse de a suferi de insomnie decât bărbații, scrie La Repubblica. De asemenea, evaluările calității somnului arată că somnul femeilor este mai puțin odihnitor decât cel al bărbaților.

Ceasul biologic îi spune corpului nostru să se pregătească pentru somn, de exemplu prin scăderea temperaturii corpului sau prin producerea de melatonină, un hormon care favorizează adormirea.

Studiul arată că secreția de melatonină la femei se produce la ora 22.49, iar la bărbați la ora 23.38, cu 40 de minute mai târziu. Acest lucru înseamnă că la femei există o predispoziție de a merge la culcare mai devreme.

Celălalt aspect se referă la durata zilei determinată de ceasul endogen, care este independent de stimuli externi. La om durează mai mult de 24 de ore: la bărbați, exact 24 de ore și 19 minute, iar la femei 24 de ore și 9 minute. Acest lucru, combinat cu producția mai timpurie de melatonină, face ca femeile să se simtă mai pregătite să adoarmă mai devreme decât bărbații, potrivit sursei citate de Mediafax.

Pe baza unei serii de calcule, cercetătorii au ajuns la concluzia că viteza generală a ceasului biologic este cu 6 minute mai rapidă decât la bărbați.

„Deși această diferență poate fi mică, ea este semnificativă”, spune autorul studiului, Renske Lok, expert în psihiatrie la Stanford.

„Nepotrivirea dintre ceasul central al corpului și ciclul somn/veghe este de aproximativ cinci ori mai mare la femei decât la bărbați.

Imaginați-vă dacă ceasul cuiva ar merge în mod constant cu șase minute mai repede sau mai încet. De-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, această diferență poate duce la o nepotrivire semnificativă între ceasul intern și semnalele externe, cum ar fi lumina și întunericul”, explică specialistul.

Aceste diferențe în biologia somnului ar putea avea consecințe semnificative pentru sănătatea generală și bunăstare. Dezechilibrele în ritmurile circadiene au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de somn, tulburări de dispoziție și probleme cognitive.

Anxietatea și tulburările depresive, mai frecvente la femei

„O calitate inferioară a somnului este asociată cu anxietatea și tulburările depresive, care sunt de două ori mai frecvente la femei decât la bărbați. De asemenea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să fie diagnosticate cu insomnie, deși motivele nu sunt pe deplin clare”, spune Sarah Chellappa, cercetător în neuroștiințe și un alt autor al studiului.

De asemenea, femeile sunt de patru ori mai predispuse să dezvolte o tulburare de alimentație legată de somn, în care au tendința de a mânca în mod repetat în timpul nopții. Un alt studiu a constatat că femeile sunt, de asemenea, cu 25 până la 50% mai predispuse să sufere de sindromul picioarelor neliniștite, care, la rândul său, împiedică somnul.

sursa

Cum a murit o femeie de la o cremă pentru hemoroizi

Cum a murit o femeie de la o cremă pentru hemoroizi. O femeie a pierit din cauza unei intoxicații cu plumb, după ce a folosit o cremă pentru hemoroizi. Autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă cu privire la acest unguent vietnamez pentru hemoroizi, care conținea o „cantitate extrem de periculoasă” de plumb.

Femeia, din Sacramento, a achiziționat acest unguent, numit Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu (Extract de Ricin pentru Hemoroizi), din Vietnam, printr-un anunț pe Facebook. Acest produs i-a fost trimis de către o rudă din Vietnam.

Ulterior, femeia a decedat din cauza unei intoxicații grave cu plumb. Autoritățile sanitare au descoperit că unguentul conținea 4% plumb, o cantitate considerată extrem de periculoasă.

Cum a murit de la o cremă pentru hemoroizi

Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din comitatul Calaveras, California, unguentul era promovat în principal în grupurile de pe Facebook ca fiind un remediu „miraculos” pentru hemoroizi, sugerându-se utilizarea sa intrarectală.

Chiar și cantități mici de plumb, care pot fi absorbite prin piele, pot provoca probleme grave de sănătate. Simptomele intoxicației cu plumb pot varia de la ușoare la severe, inclusiv oboseală, dureri musculare sau articulare, greață, dureri de cap, crampe abdominale severe, convulsii, comă și chiar deces.

Intoxicația cu plumb, cunoscută și sub numele de saturnism, este o afecțiune cauzată de acumularea excesivă de plumb în organism. Plumbul este un metal greu care poate fi toxic pentru organismul uman, iar expunerea prelungită la concentrații ridicate poate provoca probleme de sănătate grave.

Intoxicația cu plumb poate fi cauzată de mai multe modalități, printre care se numără:

  • Inhalarea vaporilor sau a particulelor de plumb: Aceasta poate avea loc în medii industriale unde plumbul este utilizat în procese de producție sau în procese de ardere a combustibililor care conțin plumb.
  • Ingestia de plumb: Acest lucru se poate întâmpla prin ingestia accidentală a plumbului, de exemplu, consumând accidental vopseaua pe bază de plumb sau apa contaminată cu plumb. În unele cazuri, produsele care conțin plumb, cum ar fi anumite unguente sau condimente, pot fi ingerate și provoca intoxicații.
  • Absorbția prin piele: Experții consideră că o parte mică din plumb poate fi absorbită prin piele, deși această cale de expunere nu este atât de comună ca celelalte două.

Este important să se evite expunerea la plumb și să se urmeze măsuri adecvate de siguranță pentru a preveni intoxicația cu plumb. Aceste măsuri pot include evitarea zonelor sau activităților care pot fi asociate cu expunerea la plumb și respectarea reglementărilor de siguranță în medii industriale sau în cazul manipulării substanțelor care conțin plumb. De asemenea, este esențială utilizarea echipamentelor de protecție adecvate și evitarea consumului de produse cunoscute că conțin plumb.

sursa

Unde-și petrece vacanța Nelly Ciobanu!
Articolul anterior
Fotografa Ellene Mocrii a învins boala!
Articolul următor