Ultima oră! Cinci elevi din Iași au fost găsiți asfixiați. Aceștia jucau ,,Balena Albastră”!

Cinci elevi ai unei școli din Iași au fost găsiți asfixiați după ce ar fi participat la provocările unui joc periculos care circulă în spațiul virtual, „Balena Albastră”, scrie Ziarul de Iași. Incidentul s-a produs acum câteva ore la școala gimnazială Veronica Micle din Bucium. Mai mulți elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

separator
ooo

„La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent”, a explicat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

Echipajele medicale au aflat că a fost vorba despre un joc colectiv prin care copiii își țineau respirația, își încrucișau mâinile în formă de X pe piept, iar alt copil îi strângea, presând tot pe piept, aceasta fiind una dintre probele jocului.

Doi elevi au leșinat, iar în cădere au suferit traumatisme cranio-cerebrale și de coloană cervicală.

Două fete au fost găsite în clasă, iar două fete în baie. Acestea sunt eleve în clasa a VI-a, având vârste de 12 -13 – 14 ani. Alți copii au făcut atac de panică.

La spitalul „Sfânta Maria” au fost transportați patru fetițe și un băiat. Ei sunt stabili hemodinamic, dar în stare de agitație psiho-motorie.

Elevii au fost internați la Terapie Intensivă. Ei au probleme respiratorii și contuzii la cap, cauzate de pierderea cunoștinței și cădere pe o suprafață dură. Medicii au reușit să-i stabilizeze, dar îi vor ține sub supraveghere.

În momentul în care a ajuns ambulanța la ei, copii erau aproape de șoc cardio-respirator.

Cel care i-a descoperit pe copii este profesorul de sport. Acesta a sunat la 112 după ce mai mulți elevi l-au anunțat că cinci colegi de-ai lor au fost găsiți căzuți în baie și într-o sală de clasă.

Polițiștii au audiat cadrele didactice și urmează să audieze și părinții copiilor . Elevii urmează să discute și cu un psiholog de la spital.

Conform unor surse, elevii ar fi jucat „Balena Albastră”. Reprezentanții Poliției urmează să confirme acest lucru.

Știrea se actualizează.

Psihologii vorbesc despre fenomenul de manipulare psiho-emoțională prin mediul online! Află cum să-ți protejezi copilul

alte Articole interesante