Un bebeluș de un an a murit din cauza complicațiilor provocate de virusul gripal

Un copil de un an din municipiul Bălți a murit din cauza complicațiilor provocate de mai multe infecții concomitente, inclusiv gripă.

separator
ttt

Totul a început pe 25 ianuarie, când mama copilului s-a adresat la medicul de familie, pentru că micuțul avea simptomele unei răceli.

„Inițial, mama s-a adresat la medicul de familie, deoarece copilul avea simptome de rinită și tuse. Aceasta a primit tratament, însă situația nu s-a îmbunătățit. Peste cinci zile, mama a solicitat urgența și micuțul a fost internat la Spitalul Clinic Municipal din Bălți în departamentul de pediatrie.

Copilul avea rinită, tuse și febră. El a fost examinat de către specialiști, dar starea sănătății nu se ameliora și a fost transferat la Chișinău, la Institutul Mamei și Copilului cu diagnosticul de dermatită atopică și pneumonie comunitară”, a declarat pentru e-sanatate.md șefa secției Controlul bolilor transmisibile, în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Municipiul Bălți.

Ulterior, micuțul a fost transferat, pe 9 februarie, la Institutul Mamei și Copilului în secția de reanimare.

„După mai multe analize, medicii au depistat mai multe infecții. Este vorba de virusul gripal A(H3N2), sepsis, otită, pneumonie bilaterală, meningită purulentă și comă de gradul I”, mai precizează specialista.

Ca urmare a complicațiilor, starea copilului s-a agravat, acesta pierzând lupta cu boala în data de 9 martie.

alte Articole interesante