Copilul în vârstă de 11 ani suferă de distrofie musculară Duchenne, o afecțiune genetică gravă, care afectează sistemul muscular și osos. Acesta s-a aflat la un pas de a-și pierde viața din cauza unei pneumonii grave. Din fericire, tragedia a fost evitată, datorită profesionalismului medicilor și metodelor moderne de tratament disponibile în țara noastră, raportează e-medicina.md.

separator
IMG_8613

Soții Boboc au fost la un pas de a-l pierde pe fiul lor, Alex, acum o lună. Boala rară de care suferă băiatul lor provoacă deteriorarea ireversibilă a mușchilor corpului și invaliditate. Nu există medicamente în lume care să combată afecțiunea. Medicația și terapiile existente doar încetinesc evoluția maladiei.

Această boală a favorizat evoluția rapidă a pneumoniei și instalarea insuficienței respiratorii acute.

„În procesul de investigație, tratament și supraveghere au fost implicați aproape toți specialiștii spitalului. Ne-am speriat la început, pentru că în orice moment starea băiatului risca să se agraveze. Suntem bucuroși că am reușit să reanimăm copilul și să-i îmbunătățim starea de sănătate”, a menționat Corina Gutium, șefa Secției Reanimare, transplant neuro-hepato-bilio-chirurgie a Spitalului Clinic Republican.
„Datorită eforturilor doctorilor și echipamentelor medicale performante de la Spitalul Clinic Republican am reușit să depășim o situație cu adevărat critică. Mă bucur mult că Alexei Boboc se simte bine și este binedispus. Deoarece suferă de o boală foarte rară și abia și-a revenit după tratament, am solicitat o ambulanță cu o echipă de felceri, pentru a fi transportat la domiciliu. Am vrut să mă conving că băiatul va ajunge acasă în siguranță”, a declarat și ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

După patru săptămâni de terapie intensivă, copilul a fost externat într-o stare bună de sănătate.IMG_8606

În țara noastră, sunt în evidență 40 de copii diagnosticați cu distrofie musculară Duchenne.